飛土耳其 Emirate定Qatar好

67 回覆
1 Like 10 Dislike
有冇搭過土航巴打如何
驚中伏係咪寧願轉機仲好?
我以上呢三間 econ business 都坐過
econ嘅話 其實真係間間都差唔多
tk價錢貴好多嘅 咪就番自己啱嘅時間 簡qr或者ek囉

不過如果係business 我寧願坐tk都唔坐ek 777
ek 如果簡a380果班就唔同講法
潛規則: a380>a350>a330>b787>b777,如果兩間都777,就qatar啦
ek business好似用2-3-2 configuration Qatar 用q suite 一個天一個地
econ好取決於係388定係77W,business真係太大分別,EK係77W 係regional standard ,而QR Q suites係接近first class水平
Tk啦
好似得773先係2 3 2
我剩係坐過佢a380 嘅 J 係正常 1 2 1
感覺上其實唔係差過qsuite好多
尤其係一個人 坐窗口位 分分鐘好過Qr
咁所以無論Y定J都要避開77W
Econ都好大分別咩?
77W pitch 32 width 17
388 pitch 32-34 width 18

雖然座位唔係差太遠,但仲未計388空間感好d,而且窗口位無咁貼牆
唔講真係唔覺

呢世人搭過最差嘅長途econ位
一定係cx 十年八年前整果隻膠位
屌你老味 好似坐紙皮咁 又無得挨後
印象中 仲要係差唔多所有機型 都轉曬呢隻config
好彩而家好似無曬 呢三四年都無見過
我感覺ek 77W 係有ptv 慨hk express
格離坐過成年人都好逼, 如果中間真係
我唔多識野,但坐過cx既77w Econ 來回美國,覺得幾都舒服
嗰隻fixed shell而家仲有可能喺短途773同330見到,不過而家長途77W改343 configuration ,又係另一種慘
可能你搭咗CX係一行得九個位,而EK係一行十個
原來cx都將 77w 變緊 3-4-3
最近一次坐 jnb-hkg 都仲係 3-3-3
最後買左Qatar
初頭諗直航
但我番離響ATH, 冇來回下,分開買d單程好撚貴
Turkish 幾好
土航官網random揀咗5月16日同30日既來回,價錢要1031歐元
要留意Istanbul有兩個機場,只有IST係好,另一個離開市區勁遠
QR必勝 ,部新77W靚過EK+可以儲MPC
服務、飛機餐、時間屌打EK
Air Astana! 至少, 仲可以停中亞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞