砌電腦 要求 RTX 2080 筆直$13000 求幫忙

72 回覆
0 Like 27 Dislike
4k用2080好似唔多夠喎,開中應該穩60到,anthem你唔洗諗,2k 2070開中大部分都係得70左右
anthem 2080ti都唔太得
8700配z板會好啲?
升K 即係乜?我想升丫,但係我唔知係咩型號
我對砌機有基本知識,但係對產品認識唔夠廣
因為我好撚耐冇睇過呢方面嘅嘢啦,我係柒架
所以大家嘅意見麻煩講清楚少少產品名字
麻煩晒
明白啦,CPU 上i7 8700K
好似係
個箱唔用依個呢個 要轉其他 s340 elite。define c tg. Meshfy C 你睇下得唔得
i7 8700k 深水埗,旺角無晒貨,只有i7 9700k
MSI 微星 MPG Z390 GAMING EDGE AC Z390,DDR-4,LGA 1151,WiFi ac,USB3.1 Type A/C ATX M/B HK$ 1560

Intel 8C8T Core i7-9700K Coffee Lake Tray Packing (3.6GHz,12M Cache,LGA 1151,14nm,Unlocked) CPU HK$ 3190

CORSAIR RM750X-2 (Full Modular 全模組) 750W 80Plus Gold CP-9020179-UK 火牛 HK$ 899

Fractal Design Define C FD-CA-DEF-C-BK (黑色) ATX USB3.0 中直立式機殼 HK$ 688

Noctua 貓頭鷹NH-U14S CPU Fan HK$ 500

G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C16D-16GVK DDR4 3200MHz 16GB Kit (2x8GB) 連黑色散熱片 HK$ 1100

總數: HK$ 7937 更新
顯示卡

MSI RTX2080 Ventus 8G

7937+5699=13638
9700K+2080
唔想俾多600就9600K
上邊D LIST又GIGA又垃圾牛又水冷想點
教樓主:
1.D14係倉底貨黎,停產左同會擋RAM
2.M.ATX箱放唔到ATX板
3.M.ATX都係用料唔好既版黎,冇位就ITX好過
4.GIGA成日壞不了
5.用到2080就唔係用D咁廢既RAM啦
6.GALAX大陸牌不了
建議motherboard 儘量買asus or msi
display card 都係
ram 可以買adata spectrix d41
牛用corsair
機箱盡量用返ATX
u : 8700k 9700k 都okay,但9700k散熱好d?
玩熟左煙條先可以轉會
影馳科技(Galaxy Microsystems)是台灣同德股份有限公司的子公司,一家主要供應基於nVIDIA顯示核心的顯示卡生產商,其前身嘉威科技(Galaxy Technologies)於1994年成立於香港

點解係大陸牌
同德股份有限公司(Palit Microsystems Ltd.)成立於1988年,是全球最大的顯示卡專業製造廠商之一,總部設立於台灣,工廠設立於中國深圳寶安區,物流運籌中心成立於香港九龍灣。是nVIDIA的AIC合作夥伴之一[1]。旗下擁有YUAN(聰泰)、Galaxy(影馳)、Gainward(耕昇)、Vvikoo、XpertVision、Daytona等品牌。
目前同德是nVIDIA的主要合作夥伴,並在中國大陸為昂達、七彩虹、雙敏、銘瑄、盈通等廠商代工,這五大廠商被俗稱為同德五虎[4]。
好多野都made in China架啦
要平明明就可以用MSI
放出去個價都好D
大陸做但唔係大陸QC就得啦
我無叫人買galax
想講個品牌應該唔係大陸牌
原本德國牌俾人收購左, 得番個名
咩德國牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞