砌電腦 要求 RTX 2080 筆直$13000 求幫忙

72 回覆
0 Like 27 Dislike

本身有個512 SSD 唔使買
希望高手可以提供意見
即是更換邊樣?詳細少少得唔得
好的,部機用黎打機為多 Apex,冒險聖歌,隻狼
而家呢個組合行唔行到4K ?

推1個49寸 電視 客廳打機
屋企冇位放電腦枱電腦椅
多謝你 回覆先
1.Intel 6C6T Core i5-9600K Coffee Lake
2.Gigabyte GA-Z390 Gaming SLI  DDR4 LGA-1151 ATX
3.Corsair Vengeance LPX DDR4-3000 C15 2x8GB
4.Msi RTX2080 Ventus 8GB GDDR6  
5.Adata XPG SX8200 Pro512GB M.2
6.Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm SATA3 64MB HDD  $515
7.Antec NE650C-BR NeoEco2 650W 80Plus Bronze
8.Antec P7 Window TG ATX Case 
9.corsair H100i

約13k多啲啲
謝謝
t換左人唔建議幫趁
T 係指toshiba 嗎?
香港終端
唔好再用giga版啦 msi edge AC 1560
去邊間好?有冇推薦?
我預計下星期行動
集思廣益⋯ 大家都好pro
飛馬除左sdd其他都平,ram自己出去買,佢好少ram簡,成條list有貨就飛馬,冇貨就珍寶
掂晒,感謝大家意見
9700k 吧啦,易超
2080ti快2x%貴100%(唔計EVGA BLACK)
唔介意降少少畫質 就2080抵玩
笑撚左8700
我如果唔超 是否同樣9700K ?
差少少我唔介意,最重要性價比
所以2080TI 不了,感覺太水魚啦
要降幾多先等於一張 2080 Ti (All Ultra) 嘅效能
ac odyssey 黎講 2080 high /2080ti ultra 吧?
點解唔推悠二
超下張 2080 會高啲 fps,免費效能提升何樂而不為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞