有冇聽開張敬軒都同我入嚟!(35)

1001 回覆
34 Like 7 Dislike

歡迎各位鍾意張敬軒嘅巴絲打一齊入嚟傾下計
麻煩大家用少少時間睇咗呢個 #1 佢呀唔該

打擊黃牛 你我有責
企硬 買黃牛衰硬

連登張敬軒fans 團 Instagram 現已開通 俾咁多位巴絲分享吓軒叔嘅靚相 請大家多多支持 follow 吓我地

張敬軒最新動態

22/2 東華三院誌友共聚慈善音樂會

3/3 大碟Senses Inherited 簽唱會

12/3 KKBOX 香港風雲榜

22/3 香港亞洲流行音樂節 2019

2019 最新派台作品《裝睡的情人》
https://youtu.be/uT5dFy8qs8s

2018 全新大碟 Senses Inherited

張敬軒入紙紅館 準備2019 下半年同樂團開show

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20181107/mobile/bkn-20181107144837862-1107_00862_001.html?eventPath=hk_entertainment&eventID=402883474d7616cc014d906029ea6b7a
為咗令大家更加認識軒叔 我執咗呢個list 出嚟 希望多啲人識佢嘅歌

熱門主打(唔識張敬軒都聽過呢啲歌)
櫻花樹下 笑忘書 酷愛 餘震 青春常駐

軒氏慘情歌
廣東話:春秋 我的天 老了十歲 追風箏的孩子 風起了 塵埃落定 不吐不快 襯 靈魂相認 遙吻 百年樹木 攝氏零度 P.S. I love you 裝睡的情人 明明他已離開妳 形影不離
普通話:斷點 只是太愛你 無能為力 過雲雨 Hurt So Bad Dear U 春天

軒氏sweet 情歌
騷靈情歌 找對的人 One Day 無名指的光環 他的故事 雪花抄 歲月靜好

人生哲學
My way 不同班同學 羅賓 缺 天才兒童1985 潛水 酩酊天使 茶想曲 放榜 相對論 假以時日

軒氏R&B
孤單公園 Yes&No Deadline Stop the time 兩座位跑車

舊居Felix Villas
過客別墅 緋荔榭·少年

時事現況
披星戴月 井 怎麼可 Blessing

迷幻邪惡風
迷失表參道 詩郵寄 最卑微的願望 壯舉 Do What you Want 曝光

滄海遺珠(好聽但唔多人識)
惜愛 溫馨提示 病況 感情用事 男孩最痛 悲劇人物 隱形人 狐 願望樹上 溺愛 故園花茶 單打獨鬥 失戀有獎 未來的回憶 隔夜茶 悔過詩 夜宴 叮噹可否不要老 蟬 我和秋天有個約會 The Everlasting Day 定局 明瞭 Deja Vu 鬧鬼愛情 第二次愛你 不能不見 昨夜早晨 家園

合唱歌
Ivana:高八度 手望 友誼的小船
Keeva 麥家瑜:石徑
容祖兒:Make a beat 天窗 (2014 Hins Live in Passion)
關淑怡:偷情 (2014 Hins Live in Passion)
譚玉瑛:青春常駐 (2014 Hins Live in Passion)
周柏豪:櫻花樹下 (2012 周柏豪 Imperfect Live)
陳柏宇:騷靈情歌 (2017 陳柏宇 Speechless Concert)
何韻詩:勞斯萊斯 (2011 港樂 x 張敬軒交響音樂會)
黃耀明:迷失表參道 (2011 港樂 x 張敬軒交響音樂會)
Tobey:預言書 (2018 Hinsideout)
Boyz:死性不改 La La 世界 (2018 Hinsideout) 預言書 (2018 Boyz The Unboxing Live)
陳慧琳:風花雪 (2018 Hinsideout)
楊千嬅:可惜我是水瓶座 (2018 Hinsideout)
孫耀威:義不容情 愛的故事上集 (2010 軒動心弦演唱會)
陳奕迅:你把我灌醉/ 追/ 淘汰/ 一生中最愛/ 等了又等 (2009 Uni Power 大合唱會)

高質翻唱
舊歌翻唱:留低鎖匙 婚紗背後 細水長流 脈搏奔流 你救哪一個 等了又等 至少還有你 明星 後來 心動 女皇 深藍 靜夜的單簧管 無需要太多 遇見 蔓珠莎華 大熱 等 天使的禮物 一天 偏偏喜歡你 被遺忘的時光 一簾幽夢 有了你 傾慕 無忘花
Ivana 翻唱:下次愛你 好時辰 天堂有路 月亮說
翻唱碟 Pink Dahlia/ Dahlia II: 完全因你 夜機 絕 黃色大門 囍帖街
降兩度翻唱:我本人 三角誌 聽說愛情回來過 吳哥窟 女神 兩個人的幸運 誰來愛我
Medley: 垃圾/絕/失樂園/大開眼戒(2014 Hins Live In Passion)
Medley: 完全因你/ 少女的祈禱/ 夜機(2014 Hins Live In Passion)
Medley: 玉蝴蝶/ 獨活/ 心淡/ 下一站天后 (tvb)
Medley: 破曉/ 野花/ 你是我的男人 (2008 拉闊變奏廳)
Medley: 沒有你還是愛你/ 依然 (2008 拉闊變奏廳)
Medley: 爭氣/ 落地開花/ 愛是最大權利/ 灰姑娘/ 三角誌 (2016 降兩度 Gonlando Live)
Medley: 紅/想你 (2012 浮想聯翩張國榮演唱會)
歡迎大家見識下軒叔fans 嘅深藏不露

新post留名
我係小王子
Lm
lm
終於爆po
呢排又loop明明他已離開你
留名
星期齊sing con 初賽 唱張敬軒
好緊張
星期六
唱邊首?
找對的人
(仲可以改)
做咩咁灰呀
灰就shopping 啦
不如擺上嚟俾我地咁多位巴絲聽吓俾吓意見?
見到前面咁多巴絲唱歌
加油呀
廢j絲唔好sad呀!
魔鬼呀
加油呀 巴打!
聽日先
瞓緊教了
中學?
推 軒叔舊年咁勤力抵讚
前排情人節諗起個ex話年年情人節都要一齊過
錄上嚟等巴絲們俾吓意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞