[國家級基建] 觀景山隧道棄用螺絲帽改用膠水連鋼筋 路政:安全

120 回覆
133 Like 11 Dislike
外國公司黎中國設廠出既野有邊間唔係叫中國製造

睇清楚hilti係邊度總部先啦
利申: Hilti員工

隻Re500唔係一般膠水
用嚟痴鋼筋隨時好過螺絲帽方案

問題係隻膠本身個設計係唔防火
就算種喺石屎入面,火燭都一定出事
Hilti員工答佢
隻膠係喺支那廠做
但所有QC都喺歐洲做返
理論上個品質係跟歐洲Standard
同埋Hilti唔敢、亦都唔會接受次貨
枝膠賣5舊水基本上係貴喺QC
隻膠本身個設計係唔防火 就算種喺石屎入面 火燭都一定出事
你支那人?
火燭完都要維修啦

正常tunnel 會有防火塗層
如果真係咁易出事就唔會咁廣泛使用

本身隻嘢都唔係支那嘢,ARUP 又唔係支那公司
香港01就係想狼來了質疑基建嘅聲音
不斷製造炒車新聞,掩蓋真正值得調查嘅黑心工程
支膠好撚貴架....邊止500
街買5000蚊找返20比你
熟客仔攞貨叫平D

其實好多工程都要用 成日計錯力要加力多數都用尼隻
HY-200 細力D
更多case係畀錢既client要改design
工程一向係咁 到時再搵戴德梁行慢慢應該實收幾多錢
公眾對工程界 所謂專業開始失信心
你買5000蚊枝係你俾人揾答笨咋
RE500係5舊水有找,呃你做乜
外國公司黎中國設廠出既野有邊間唔係叫中國製造

睇清楚hilti係邊度總部先啦
Hilti員工答佢
隻膠係喺支那廠做
但所有QC都喺歐洲做返
理論上個品質係跟歐洲Standard
同埋Hilti唔敢、亦都唔會接受次貨
枝膠賣5舊水基本上係貴喺QC
支膠好撚貴架....邊止500
街買5000蚊找返20比你
熟客仔攞貨叫平D

其實好多工程都要用 成日計錯力要加力多數都用尼隻
HY-200 細力D
你買5000蚊枝係你俾人揾
RE500係5舊水有找,呃你做乜
真正有野個啲唔捉 就黎捉鑽窿插鐵
新聞標題簡化到咁擺明係有心make noice搏人睇

而家新聞真係愈黎愈差 淨係做標題黨

連登仔又中哂伏 以為係普通膠水就笑左先

點解唔了解多d先出黎柒
上面條link 咪寫明448 唔明佢拗乜
係囉,搞笑
熟客、project price 300一枝都唔駛添
垃圾新聞 沙中線真正要查果d又唔報
等report 呢期無咩野報
過左期啦個lab test 新歐盟標準唔可以用!
中國建築嘅RE500係唔係真係德國發明支RE500?肯定落夠份量?算柒數啦中資企業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞