[國家級基建] 觀景山隧道棄用螺絲帽改用膠水連鋼筋 路政:安全

120 回覆
133 Like 11 Dislike
屌你老母膠水當鋼筋
家下癡mon貼咩
攬炒
有冇落夠先?
標題黨
留名等睇連登仔教Arup點起樓
以前做過TEMP WORK,
mott macdonald個RE問我re 500有冇防火,防幾耐?
我答真係有火災嘅話,應拆左再起過。咁佢就冇再追問。
你估你屋企個啲AA 超能膠咩

工程用石屎黏合劑黎架
個花名叫膠水啲記者就亂咁黎
反政府還反政府, 唔好柒先得架
問題係唔根合約做. 咁合約用嚟做乜?
以後份合約: 你起到就得
5隻字搞掂, 仲使乜咁多字?
根本係刻意誤導
因為一般人對膠水嘅認識只有文具舖嗰種
做緊都可以改design,俾engineering check過冇問題,計數計得掂密得。第一日出黎做工程咩
咁原方案做唔到 要揾替代方案,理論上安全,個客又接受o既話。 改方案關你咩事?
話晒Arup structure 同civil係業界龍頭
讀下書先啦傻仔
跟合約terms同改design兩件事黎,冇衝突
成班行外人當自己係專家亂狗咁批判真係on L 99
應該無問題
利申:做左工程9年
用re500 好正常 ,地盤成日紮漏鐵都係咁

唔通打晒佢再做咩,新造口一定入晒水
用膠水嚟形容RE500簡直侮辱咗RE500
支野貴到痴線
偷工減料都唔會咁做啦
香港d垃圾記者
Re500都叫膠水......
咁RE500可以取代螺絲帽?
咁如果真係發生火警,咁用膠水嘅部分會唔會熔
火災緊又有人喺入面嘅話咪仆街
Concrete take 到個force可以代替。RE500係將鐵固定係concrete,transfer個force去concrete度。讀下civil先出嚟7
你戇鳩架? 好聲好氣問下 叫人唔好出黎柒 傻鳩黎
有concrete protect。計掂數先會俾開工
Sor,因為見成班未做過工程嘅話re500係膠水,火都黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞