【塑膠被破解】科學家發現地球救星 「吃塑膠蟲」

158 回覆
1005 Like 14 Dislike
第一張風景圖好似window wallpaper
呢D先係環保之道

要搵個解決方案先而唔係令人類生活倒退去就個環境
高錕?
到時動物撚又會走出黎屌我地逼昆蟲食我地d垃圾
定義係咪你睇佢唔順眼就環保撚呀
大把環保機構一邊做research一邊推唔俾用飲筒 分唔分到呀傻鳩
咪撚拉堆環保撚埋去班專家學者同出錢比人做研究堆有心人到啦
班環保撚有班學者咁有心機埋首做啲無卡打無光環嘅研究到?
有出錢幫襯環保產品?
其實你已經假定咗人哋走膠係拎光環,咁已經係誅心論,用誅心論去判斷一個人係咪環保撚
光纖係因為人類有慾望 所以有人去研究光纖去滿足需求 因為滿足他人需求個時自己都賺到錢 起碼研究有糧出
唔會
動物撚全名係可愛動物撚
香港冇科研真係抵死之前先有個post講nasa啲科學家underpaid都做 你呢啲垃圾就係咁錢錢錢
研究人員唔撚駛食飯
我唔係唔支持研究喎 但唔該記住
1. 人係貪心既 可以有錢就當然多多益善
2. 人既慾望係好多元化既 唔一定淨係chur興趣 亦唔一定淨係chur錢 其中一個方向滿足到既 就會追求下其他方向
香港無錢比研究人員 啲人咪走去其他field/地方囉 垃圾就真係唔駛食飯堆晒係堆填區喇 研究人員就唔係垃圾 係要開飯要養家既

Nasa科學家/工程師既underpaid 係相對其他field咋 佢地既人工係夠生活開支夠養家
同埋我記得個個po有講到 nasa某啲區既po無人想去 因為個啲區生活開支太高

利申 做R&D類既野做左唔短時間 半年前我跳去non R&D既field 人工係triple呀你老母
我拎工餘時間拎多出黎既人工做自己研究仲開心呀你老母
習大大都underpaid呀天才
係你眼中睇既野先係錢錢錢 重話人地
molamola~你叫班環保撚情何以堪
屌真係George Collins咁講
https://youtu.be/UlzodcbQXlc
環保撚:理撚得你 繼續走塑
個科學家會唔會被某啲人分解咗先
屌你老母 你咁嘅傻鳩真係
上面自己鬧人白痴仔 話啲人想賺錢唔係想環保
下面即刻搬個龍門話啲人係為左滿足慾望,而個慾望就係包晒所有嘢嘅 包埋想環保
屌你老母啦 講嘢前言不對後語 後面再打一大堆自己啲resume出黎 冇人想知你幾叻仔呀 只係屌鳩你個柒頭以己度人咋
你諗清楚自己講緊咩先 攞習近平出黎比有咩意思
以己度人係條友鬧人白痴諗法先
用塑膠好環保,環保撚因爲冇水 cap, 永遠不願面對新科技
之前係黃粉蟲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞