[I/A]《荒野のコトブキ飛行隊 大空のテイクオフガールズ!》[3] 小組賽正式開始之70抽冇3星

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
yuka
b團有船
而家B團商船仲多過A團
我發現碎石打嘅順位係唔會比演習分,即係唔比人靠石刷分換野
咁會攪到好窮
一早g
不過我都係會碎石沖高少少名次先去打小組賽,博下rank2都好
我仲以為30石=150分咁爽
點知碎左60石先發現無加過
希望之後可以抽到隻奶角幫手回血
岩岩完場搵到商船
好似上一隻先完冇耐
係咪開始懷念上個ac 啲補
4星升5星要2隻金船長
點算好

聽日繼續肝
暫時買左頭2個pack,碎左兩次30 石打演習,依家手上面有1150 石預備比我聽日肝
咁早訓覺??
新人留名,啱啱刷咗陣見有三星就起手玩住先

爬完文之後,想問問 :
1. 2攻1防冇理解錯係咪即係「回攻 + 回攻 + 機補」?
2. 圖中3星值唔值得玩落去? 之後應該追咩類型角色?
3. 資源分配問題,石/錢應該用係咩地方最好?
4. 一開始堆飛機值唔值得升? 定有方法換新機?
5. 燃料開始用嚟衝主線??

另外,唔知係我擺錯陣係乜
打打下開始Auto 成績得A/B(用上圖個陣打)
係咪因為擺錯陣或者飛機太低LV??

求大大解答
歐到無朋友
我有belle 另加一隻3*ako 佢分隊另一條友一開波就比人補左3-4次咁

淫娃特性黎? 成場無開幾多槍
學校有份野聽朝交,我成個下晝掛住肝完全無做過咁濟,今晚再肝我死撚硬
竟然有人棄
配置無絕對,回攻回攻回攻都無問題,更何況前期最主要都係睇lv而唔係睇配置
正正常常前排企返前面,後排企返後面就ok ,唔使太講究住

你3隻3星都好好,咁組都無問題,但你隻3星kylie呢?用佢換mint/ako個位啦

無印ithaca係機動型,適唔適合前排我唔太清楚,但用住先都ok

比起抽卡,石拎去買pack 會抵過抽,尤其你已經出晒今期兩隻up,想抽都hold住佢先
以咩做目標建議抽埋必3先決定
其次夠肝可以每日買3次油,前期盡快升船長lv 好重要

錢主要用嚟買pancake,升技整飛機升飛機升裝哩啲相對都無咁大開銷

一開始堆飛機? 你指九七式? 唔使升都得,整下專屬機仲好
整飛機去格納庫,左下角戰鬥機製造,每架機要碎片同一定條件解鎖

燃料與其話沖主線不如話用嚟肝
另外你啲角色無升過咁濟,打得差唔意外都係果句,升lv先係解決前期卡關嘅主要方法
點做到,明明已經綠字優位率點解都可以無dmg
係咪架機太廢,搶到優位但唔岩角色打唔中,結果剩係係度鳩兜,而zara招技又係向後開,結果後面無人又打唔到咁

係咪錯覺呢 好似拎住其他野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞