老蘭變擂台 本地男打贏3外籍男

175 回覆
1417 Like 5 Dislike
敵不過洋腸
亞洲之光
打贏左都唔留低攞彩
新加坡及澳洲,垃圾,做得好,打死啲坡佬同洋鬼子就啱啦
We call it 詠春
連登仔閒閒地一隻手都打得贏3-4個
想睇個本地男子
幾歲咩身型
咁以事論事, 唔好話三個鬼佬,
假設4個人同磅數3打1既話, 輸既機會根本就係0.
佢咁寫我覺得幾無乜問題

咁你話個個都葉問上身就無得講啦
中國人係東亞病夫
其間與一名本地男子因碰撞發生口角,互相推撞及大打出手,3名外籍男不敵

咁樣寫已經足夠

多咗"竟然"兩字即係已經預設咗三打一 一定夠打
呢啲語意學 新聞學child登仔唔識,覺得冇問題係好正常
你有假設咪衰咗囉,記者可以有假設 有立場?記者責任只係陳述事實,冇既定立場。做唔到呢樣嘢唔好做記者,走去做網媒啦
咪臭係
三個打一個都輸,唔用竟然用咩
昏睡百年,國人漸已醒
咁你認為新聞要夠中肯嘅,一定唔可以放筆者嘅價值判斷啱嘅。

但三打一,正路嚟講都係人多嗰邊嬴啦,係呢個層面睇筆者用竟然又未必係想誤導讀者嘅 大家都係睇單新聞姐 不過有批判思考係好事嚟
有次我對住個鬼佬大嗌:我地香港人唔係東亞病夫!
佢:I don’t know what are you saying
我:I said: Hong Kong is not China
True AF
child登仔真係child登仔
答我一句
a. 其間與一名本地男子因碰撞發生口角,互相推撞及大打出手,3名外籍男竟然不敵
b. 其間與一名本地男子因碰撞發生口角,互相推撞及大打出手,3名外籍男不敵

a定b有預設立場?

a個篇你畀杜汶澤喺一鳩大事回顧讀出嚟完全冇問題,但作為一篇登喺報紙到嘅新聞就好有問題

不過其實我都係呻吟一下,反正而家啲人習慣被網媒洗晒腦,就算傳統紙媒而家出新聞都有晒立場,大家都見慣不怪
竟然不敵
港女排住隊探病吃腸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞