五等分的花嫁(6)

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
豈不是更好
唔按常理出招 唔行王道路線
越遲變先越強,等睇345點變強
問良心啦 39見頂 45都仲有空間寫下
二乃
err雖則有道理
但五月嘅劇情係??
何以見得見頂,除非春場寫39放棄,否則39“成長”設定咪白寫
行過路過 食野 論外
今集有改善啦,主動貢獻食物咁去試探
nonono 我講既係佢可以挖掘既空間已經見頂
雖然扭擰 但已經無招可藏
同埋個成長更加可笑 只不過係一般性格毒
冇四月呢種有潛在問題有潛力可以去挖掘
五月都姑且可以睇下作者有冇留一手
你既然將成長個設定為毒,咁我都好難講39空間啦,雖然這個設定我都覺有少少問題,但係就係因為個角色越模糊,越有創作空間
唔係冇既 比起四五係差好遠lor
大家都有眼見39之前係戲份比較偏多
唔好講偏多 應該話係戀愛味比較重 係好重
係最近2號開始玩直球 先叫做balance翻小小
點解泡仔要整毛生嘅水印落去
因為蝗會攞黎用
若果真係今年完就好難balance, 我反而覺得45入場有D遲,我唔覺39前期有好重戲份,一花前期助攻到跳舞都有唔少戲分,只是中期係不斷被作者鬼隱
佢用感情認到真39但認唔到真一花扮既假39
咁咪否認之前“真愛認出定理”,搞到我都唔知春場想點兜咪當增加約定之吻係39的可能性
佢個次都係勉勉強強靈光一閃先認到渣
之後認唔返都好正常
其實認人單野係有D前後不合理,之前風太郎認出五月扮一花,之後五月之森又認唔出,搞到男主智商急降咁
認到五月扮一花係因為五月口誤姐
淨睇樣分唔到好正常
五月扮一花果度係五月自己講漏嘴叫錯佢姐風太郎先認到姐....五月之森4個都咁專心扮五月唔俾機會出錯俾風太郎認到......
五月扮一花係連234都認唔到

我自己就覺得39條線一直都好明顯係講佢為左男主慢慢成長改變,好女仔
咁今次“偽39”係39送完一大堆朱古力,之後再同風太郎講,風太郎咁都信,我真係當佢弱智
其實39俾哂提示個度夠唔明啦,男主無降智商就點都唔通
風太郎認唔認到呢啲我放棄左諗合唔合理架喇

花澤香菜生日快樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞