大家點面對自己狗狗貓貓既離別?

68 回覆
40 Like 1 Dislike
無幾耐我狗狗走左,其實佢有病,我知道佢好辛苦,但佢好努力去挨過去,好想繼續活落去。但因為我既錯誤而令到佢去左個間診所到走左。我覺得如果無比佢去個間診所到留院佢唔會禁快走。我呢幾日一直都好內疚好自責,好唔捨得佢好掛住佢,日日慣左佢係我身邊,日日一番到屋企就搖尾錫我。我真係真係好掛住佢佢差不多先7歲仔,仲好年輕,我真係唔甘心。我想係到發洩下我既情緒,謝謝各位!
買過隻,好快你就唔記得
除咗大你嗰隻一歲之外我嗰隻啲細節基本上都一樣
好明白你嘅內疚同痛心,我當時日日返到屋企都係好似行屍走肉咁
呢段時間你盡情喊啦,唔好忍,但一定要記住唔會一直都係咁,總有一日會好返
加油!
雖然咁講好仆街
但應該係最有用既方法
死隻狗就咁,死個親人你咪會睇唔開
明白,多謝你。真係無左佢好唔慣好唔捨得。d回憶一一番晒黎
我唔知你有無養過寵物,我相信好多人都當自己既寵物視為親人。不過每個人都寵物既離世有唔同睇法,你唔傷心唔代表我唔傷心。咩叫做死隻狗,唔該講野唔好禁難聽啦!
時間
傷心又可以點?你落埋去陪佢囉
我都好驚我會接受唔到我隻狗離開,習慣左佢既陪伴。Anyway 保重
我個隻喵仲年輕,仲唔甘心
我好明白你而家心情,加油
我明白你既感受呀,3隻貓已經離開左...得番一隻..
時間會沖淡一切,但每次睇番佢地d相都會偷偷落淚...依樣野係一世嫁..
臨離開前拍既片同相,vet比我既慰問卡,唔敢再攞黎睇...
落去陪佢
點解禁多傻j係到講野
多謝你
點解會有你呢類人存在
講得好
魯迅教我
呢到係連登
成班毒撚以為自己好幽默
係咁嫁啦,睇開啲
無人知道當初如果你做咗其他決定,隻狗嘅結局到底會係好咗定係更差,所以唔洗咁介懷。當時你嘅出發點只係為隻狗好,你無對佢唔住

你咁錫佢,佢都一定好鍾意你呢個主人,所以傷心多幾日好啦,唔好要狗狗擔心
同隻貓辦埋身后事,之後小弟都無養過貓
用穢土轉生

佢走左年半
但不時諗起佢都喊到抽筋
十四年
唔會逼自己放下
隨心吧
隻貓兩歲

諗都唔敢諗咁後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞