學電單車 就快考試 一齊傾下

142 回覆
0 Like 10 Dislike
Zeus 啦, 台灣大牌子。幾百蚊考車用open face夠做。
真係又要威又無水買頭盔
Ok 唔好意思 我唔識嘢 sorry. 我低估咗個價錢
諗吓自己條命值幾錢
個頭盔都應該要有返咁上下價錢
嗰陣係頭盔王買zeus,都幾實用
我aim揸羊,所以唔係幾想買大頭佛
Zeus唔差架,我自己都用過Zeus同THH。性價比高。當然要同日本仔比detail位實爭啲,但價錢差別就唔止個啲啲啦。我一向建議學車頭盔買平又岩戴又DOT就夠,你實會跌下撞下,一開始買千幾兩千花左心都痛埋。你買6-700蚊力買考完扔上網放2-300等人接都得。加上考車open face 視野開揚好多,唔多唔少有幫助。
來來..等我答你
學車買ZEUS啦..平平地7百至千幾蚊有交易
日本牌子講緊3-4千蚊起跳
當然日本仔係最屈機...但我都明白新手學車都未必有咁既預算住...
買個四千蚊既唔小心練車一跌親真係心都痛埋
記得買個全罩式..姐係可以包住個下巴
利力係ZEUS既代理...真係最平最抵係佢仲要有埋售後
Zeus 啦, 台灣大牌子。幾百蚊考車用open face夠做。
人地要「靚料」又唔捨得比錢 得一千蚊

除左叫佢收皮都唔知講咩好

我頭盔剩係塊全視線鏡都千二蚊
Ok 唔好意思 我唔識嘢 sorry. 我低估咗個價錢
來來..等我答你
學車買ZEUS啦..平平地7百至千幾蚊有交易
日本牌子講緊3-4千蚊起跳
當然日本仔係最屈機...但我都明白新手學車都未必有咁既預算住...
買個四千蚊既唔小心練車一跌親真係心都痛埋
記得買個全罩式..姐係可以包住個下巴
利力係ZEUS既代理...真係最平最抵係佢仲要有埋售後

學車都可以頭落地嘅話,唔好再學害人害己好過
其實我係想講手套 唔係頭盔
唔該師兄 熱心解答初哥問題
真係唔該曬你 唔似得其他人咁
我都睇都呆左 一千蚊手套已經買到alpinestar dainese啦
捕快兄都係答一個字:無
樓上兩個牌子車迷城都幾齊款 去試下戴 記得試埋打燈手勢 我試過買komine 打燈會扯住手指公
利申:打手
又唔好怪人 溝通誤會啫 手套一千筆直已經唔錯
頭盔預長用嘅話 幾千蚊走唔甩 不過真係要全罩 唔好聽人講乜柒開面通風呀 視野好
當您考到牌,又買左車,草夠錢
您就會自然買個靚頭盔襯埋車色
全罩基本架車一郁都唔會唔通風啦 用緊台仔盔係台灣市區揸 完全唔覺有咩問題 就算幾熱都好一開車揸一陣啲汗都吹到乾哂 我本身皮膚麻麻同好怕大汗同熱 但用full face一樣冇問題 揸揸下有時都嫌太大風要落返塊風鏡

老實話基本上一般咁返工返學代步咁用 台仔貨其實真係唔係咁差 要俾到你有保護同安全基本都用齊 個人用左果個半年 計哂價錢同一般舒適性講真真係冇咩投訴

咁當然如果又想好輕好舒服 真係一分錢一分貨嘅 如果唔係點解日本rj 出面嗰啲牌子賣到咁貴啫 不過有樣注意有啲賣得真係好貴好貴(可能四五千港紙以上)果啲佢嘅貴未必因為用料特別好靚 係貴在啲拉花同個量少

最後果句買頭盔都係自己親身落去試落去睇下 實物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞