Metal Build 討論區 (20) : 初號機炒賣交易現場

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
呢隻通販其實係咪大把貨唔急買?
唔係太有愛但真係幾靚,睇下有無機跌到2000先入
咁講啦
Strike都通販
跌穿2k只係一個短時間
當參考下
Sorry 忙緊,買左現貨喇
其實每次metal build 通版發售,都出現一個現象,就係一大堆炒/玩家狗衝首日現貨(初期係會平,但近幾次,而首日現貨貨量不足下,一定會令果班心急嘅衝現玩家食哂炒價,只不過初期係炒狗賺,轉為依家店面賺,咁個貨價升左,而人又要衝現,咪令到其他店鋪一齊升價,但過一兩日後,班好有愛/衝現嘅買家入手了,而其他版嘅貨到了,個貨價自然會落(通版貨量係同metal build 嘅宣傳成正比)
如果越來越少人衝首日,首日根本唔會升得太高,因為metal build 個成本太高,壓得太多貨太耐會令周轉出問題

轉自:一位玩具鋪員工
咁拿貨既成本 當EVA $2599 一隻批發價係幾多?
今日入不到手的玩家也不用擔心,今星期六灣仔會展的C3會場,Bandai攤位(A20)也將有現貨即場發售
連埋骨,你預1800-2000左右
視乎你攞嘅量,少貨就大約每隻要食兩盒其他骨,過左500隻就每隻3-4件骨
今次又撞正有官方d show開賣,希望可以好似f91咁跌返正常入手
咁00Q果時 咪蝕死佢哋
咩show
C3?
F91 ova黎點同
Eva實再升
諗下好啦
D骨你減到地底賣得出都係錢 唔好成日講到跟舊屎咁
所以我覺得價錢回落是必然
但暫時唔好太妄想會插水

個價跌到自己合心水就好入了
依家已經有人訓緊街排緊
又訓...
其實有部份骨嘅價轉左入metal build 售價到
而且00q果時批發連骨價都係1400左右
攞得多反而多骨咁搞笑?今次食咩骨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞