(有圖慎入)粒雞眼搞成咁 有咩解決方法

311 回覆
27 Like 368 Dislike
睇你好唔好彩 ,好彩一兩次就甩光哂就好返,唔好彩可以甩半年都仲係度,我有粒用左半年d水楊酸藥水都甩唔清
其實生腳痛自己搞一兩次唔得都係睇醫生好,唔係擴散開果時就好難搞,又痛
去睇醫生啦 似係疣
細粒可以用冷凍法
大粒就要做手術
唔好剪 疣 係病毒 會傳染 一陣整到其他地方都有你就大獲 我以前我生過 你做多d運動 因為免疫差就算好左都會翻發 買左疣立消 每日早晚一次 keep 2 weeks 唔得就排公立 有冷凍做 之前我做完2次冷凍都唔好 再用疣立消 搽一排就好翻
用雞眼貼一次一次咁脫一層皮,脫到底就會見肉
不過要時間
痛姐係疣黎
Google search 鴉蛋子
藥房有機會買到,致命腐蝕性毒藥,只能外用
唔好省錢啦,醫生用既冷凍同你去買萬0個隻,一個-200° ,一個-60°,搵個有良心既醫生連續兩三個星期做佢3,4次KO佢算數啦,無謂夜長夢多。
寫明有圖慎入大晒咩
洗唔洗咁乸大張又影到咁乸近啊
但點解會變到黑色一粒粒條狀咁?
睇完打哂冷震起雞皮
真係好嘔心,但又忍唔住放大仔細睇
跟住愈睇愈起雞皮
但又繼續放大睇
我得閒都會開張圖出黎睇 好痴線
我都試過

用雞眼貼好番
唔知點解會咁
但可能因為咁所以疣又叫魚鱗刺
買雞眼貼
跟住慢慢 會成粒雞眼 成忽肉甩岀黎
利申:細過係腳止公生過一粒
過程係幾核突
買支冷凍劑自己慢慢搞,去到個位變到白哂就可以試吓眉鉗夾個傷口出黎,不過個根太深既都係要用雞眼針挑出黎先得,又痛又流好多血
我曾經手都生過幾粒疣 我係藥房買左枝藥水 搽左一個月Met 到D 黑色一條條野出來 最後再加用指甲鉗剪埋KO 左佢
我最初諗住快只係指甲鉗剪佢係冇用 過2日都又出番
根本雞眼同疣解決方法都唔同......
樓主都剪到咁, 剪撚埋中間兩條根都差唔多完啦
之後再買雞眼貼當護墊咁用at least行到路先再算

利申: 幾年前長期皮鞋步行左右兩邊都勁大粒雞眼用以上方法解決, 一定要剪到爆血冇哂根
雞眼同疣好多人都會搞亂
雞眼事小,最怕明明生疣但當雞眼唔理佢
其實好多都有話雞眼有條芯 但係搵極都冇示意圖 / 片 鑑賞下
越驚越想睇
睇到打晒冷震
真 推介上海婆婆
人體自癒能力好高
真係好彩我無生過 睇你啲相起晒雞皮
宇宙
細個腳底有一粒
有次去親戚屋企唔小心比家姐踩中我隻腳
即刻爆咗痛到仆街 然後就好返了
雞眼平時係插到木碎先有?

以前細個都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞