(有圖慎入)粒雞眼搞成咁 有咩解決方法

311 回覆
27 Like 368 Dislike
同你一鳩樣
我同個死蠢老母講,佢話雞眼黎唔洗理
後尾忍唔住走去用指甲鉗剪,又完全唔同痛喎
分幾次剪,剪哂一條條野剪到底就會流血,之後冇事
我都試過用指甲鉗剪薄佢 剪到有少少流血就停 剪咗一排好返
啊屌你 又真係剪喎 我佩服你咁做
我之前都係茶藥水 慢慢等佢成粒甩出黎
點解無啦啦會生雞眼嘅,好核突
我都係手生,不過主要係一粒大d加幾粒好細又無乜變大,
搵藥水整到佢甩皮甩極都唔到底轉頭又起過,
成十年都有家陣都係見佢太大粒果時先搞下佢

最近試下疣立消凍下佢睇下得唔得
我反而係買雞眼貼 日日貼 之後唔知點樣meet下meet下粒野就冇左
都唔知乜撚野黎
聽日買枝疣立消試下
咪係見到都覺得痛
呢個時候用雲南白藥
其實有冇人可以好肯定比個答案我係疣定雞眼
疣我就買疣立消
雞眼我就買樓下巴打推薦個隻雞眼貼
樓上
要整嘅話又要整起一細塊
疣或者雞眼都可以用藥水先(支野都寫明兩者可用),你睇街症d醫生都係俾ed藥水你(寫紙皮膚科就等兩年喇

過幾日會成粒連皮甩出來,疣就多數果時會見到d黑色一點點,但疣就咁用藥水可以用一百次都甩唔到底
點解你個留言咁港女feel
我都試過生係腳趾公對落個位,無你咁大粒
果時著鞋刮到會痛
佢好似起左個枕咁,塊表皮黃黃地色
你望入去有啲點點黑色咁
之後做過幾次冷凍治療
後尾浸得多佢穿穿地,我就濕住水逐條逐條肉刺 炆出黎
又換啲鉗仔夾下啲黑點咁
你之前又咁肯定係雞眼,剪完又話唔知……
一早俾醫生睇啦
你搞到咁大個傷口先話貼膠布/冷凍……
我試過生係腳板中間,又係貼左呢隻閪野
白哂之後用指甲鉗夾走白色,然後拔左10幾條肉咁既野出黎,仲要條條有粒黑點,過左一個星期就冇事
只能講見你入面有d一條條野真係極似疣
屌你老母你呢條問題真係弱撚智到一個點
睇醫生唔洗錢嘅 樓上講過最平都700
再者人人都去睇醫生咁啲藥房起黎把撚
唔撚見你去藥房問下啲人做乜鳩要買成藥唔去睇醫生嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞