(玩命) passport 仲有8日過期 但係聽日機票去泰國

1001 回覆
63 Like 1343 Dislike
嫁佢睇住honeymoon嗰陣入唔到境
tldr
如果到時有咩依郁,個地勤姐姐就會爆鑊,要簽warning
咁你係咪真係求婚
咁你就收皮啦 又要回post又tldr
咪係
成班垃圾咁做同大陸狗有咩分別
恭喜哂
啲人叫樓主攝利是 樓主真係想咁做都on9
樓主都無扮求婚
同埋跟左Timatic做唔會收warning 囉
連登又真係好多大陸狗,睇身份證嗰個post就知
係好睇既
恭喜樓主
不過我諗泰國個邊都唔知原來你咁高調咁入境
遲d一定有其他人學
吹呀
試過, 畀人捉入房仔, 傾咗半日 自由行就ok
如果airline個timatic 寫唔洗半年同3個月有效期
咁樓望又無做錯到喎 佢係可以入境嫁喎
達陣
我都係咁諗,一陣鳩假期同d content farm上嚟攞料搞大咗件事又有大把人學樓主 到時又柒出國際
其實佢出黎同我地講野之前

有pair情侶俾d有槍既帶左過黎,然後同入境d職員講左聲之後佢地就俾人帶走左

再之後有個本身坐左係度既外國人伯伯都好嬲
咁走返轉頭

翻譯哥哥過黎同我講第二次之前,本身拎左我passport既叔叔好大聲講左句cannot ,之後翻譯哥哥就過黎叫我搭飛機返去,問我女朋友要唔要跟埋你返去

我當時靜左坐左係度,我問佢係咪真係冇轉機,因為我朋友send左相俾我,佢地幫我check左話好似update左,只要有效期內都ok。之後我就真係拎左我朋友send俾我既相同埋呢個post入面幾張相俾佢睇。(真係唔該哂你地,連登有愛)

咁個翻譯哥哥睇完就直頭拎走埋我部手機去同佢地傾計,愈傾就愈多人,office又走2個出黎,本身係counter截住我個個職員又過左黎,最後連著警察衫既都過黎睇下咩事

唔係講笑,我本身諗住過黎係拜四面佛,我琴晚係屋企已經念過一次,我係佢地討論緊既時間再念,當我打開眼,隔左一陣,個翻譯哥哥擰轉身對住我good

個下係呆左唔識俾反應,本身仲諗緊返到去仲返唔返工,駛唔駛扮無野咁上黎話你地知。

最後個叔叔好嚴肅咁叫我過去影相過機,大步欖過。最後翻譯哥哥同我講話可能真係改左,但係我地冇咁多時間check同考究,所以我地仲係揸緊國際標準6個月有效期,今次冇問題俾你入境,下次唔好喇

要多謝各連登巴打,我朋友 同埋翻譯哥哥 佢真係好靚仔又斯文

泰國-曼谷 Day 1 !!!
呢班仲衰 一陣搞到樓主坐監
班pk拍拍seafood就唔關佢地事
你好👋🏼
大家真係要記得check passport
非常唔建議用樓主呢個方法去搏入境
畀入境係好難得嘅人情 唔畀入係道理
全世界錢務員做野都係按本子辦事,我十年前試過全家買曬機票去台灣,星期六出發,我5日前既星期一發現柒區護照已過期,即刻請假去入境處約見左個肩頭三粒花既求情,內容梗係作啦!我都未講完,阿Sir就截住我講,我地做公僕既,係為市民服務,你有咩特別理由,請你寫低,我會照你寫既交俾上司考慮,就係咁,星期五已經有本新護照,星期六照上機去!
入境有咩好擔心
你唔見晒護照身份證都仲可以入境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞