[All Star Weekend正式開鑼] NBA 2018-2019 regular season 討論區 (80)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
大家點睇近年愈黎愈多球員嗌trade me呢個現象?
我個人就唔鍾意球員咁做既 除非話球隊真係對你做啲好仆街既野(例如故意bench你) 如果純粹因為戰績就嗌trade me 唔肯幫球隊打 咁以後啲球隊咪好麻煩
點解球隊可以TRADE人球員唔可以叫TRADE ME

其實冇問題
但球隊之後如果選擇要雪個球員咁唔應該被罰錢
不過都搏唔到上面巴打講”點解球隊可以trade人球員唔可以叫trade me” 成件事好sad
唯一解釋就係nba都係商業 球員係球隊既資產
role player先慘,屎啲都冇星肯同佢夾,分分鐘俾人炒
點解你覺得原本就係好平衡
就係原本唔平衡先要出到指定老將呢D超高薪約
指定下家呢樣無非都係又要錢又要去個隊
咁好簡單啫
D老細集體企硬唔俾佢地如願其實已經解決到
屌銀仔ON9發錢寒啫呢單
好似澄清咗冇罰錢了
如果個個球員都要揀自己去邊隊,其餘唔續約^_^^_^
d 垃圾城市: Minnesota
就唔洗指意有人去
想係想帶出呢個問題 隊隊啲球員一唔鍾意就嗌trade me 成個nba肯定會失衡
點解你覺得原本就係好平衡
就係原本唔平衡先要出到指定老將呢D超高薪約
指定下家呢樣無非都係又要錢又要去個隊
咁好簡單啫
D老細集體企硬唔俾佢地如願其實已經解決到

好似占士同rich paul咁, 真係以為自己可以玩撚晒操控聯盟
而家咪畀人當狗咁撚
關鍵搞到宜家風氣唔係按規矩做嘢,自己想點搞就點搞,搞唔到就set多條例,惡過共產黨
撚咗湖人
本來就惡過共產黨
點解你覺得NBA係好公平好開放好民主
本身都唔平衡㗎喇 依家球員都係想去大城市/冠軍隊 但嗰啲球員都只係到自由身先可以選擇
如果trade me合理化後 姐係球員就算有約喺身 佢都可以迫球隊trade自己去嗰啲球隊 咁就會更失衡
至於你話老闆集體企硬 呢樣更無可能做到 你睇下ad呢單野搞到成個nba動蕩咁濟
唔知點講,以前係惡但冇咁難睇,宜家係連啲基本嘢都可以拗,好似走步同double step back仲有界王神呢啲嘢,以前最多唔出聲,宜家要衝出嚟駁
主要係你做得初一 咁球團就有資格做十五
除非你係kg nash呢啲長期服務人員 叫臨尾希望佢有榮譽
調番轉都係
唔係it9都唔會日日屌
大家點睇近年愈黎愈多球員嗌trade me呢個現象?
我個人就唔鍾意球員咁做既 除非話球隊真係對你做啲好仆街既野(例如故意bench你) 如果純粹因為戰績就嗌trade me 唔肯幫球隊打 咁以後啲球隊咪好麻煩

其實冇問題
但球隊之後如果選擇要雪個球員咁唔應該被罰錢

點解雪melo 怕爽死 JR就冇事
nba嘅責任係要俾好波球迷睇
幾千萬唔係俾球員嚟搵開心 係俾佢地打好波
球隊不思進取應該屌
球員埋堆不思競爭 球迷就更加應該屌
trade球員雖然好仆街 但係係不嬲都有嘅遊戲規則
你唔鍾意可以唔入nba 收得錢就要遵守遊戲規則
照大陸班垃圾追星黨嘅邏輯 不如唔好搞選秀
一開始俾佢地主人自己揀想去嘅地方啦
可以嘅 等fa先啦
球員法理上收錢係幫聯盟打波唔係幫單一球隊打波
你份約換去第二隊一樣生效
叫TRADE ME唔啱邊一條規則不如你講下
叫trade me可以 但啲球員都唔可以老奉話想去邊就去邊
你係fa就得
佢點解唔可以講
同時你球隊一樣㨂俾唔俾佢如願
好公平啫(其實都唔公平決定權都係球隊到)
你話佢唔厚道個D就另一回事喇
冇唔啱規則 因為根本唔係規則之下
你講得啱 好多強國人唔明球員係同聯盟簽約
而且聯盟有責任保障nba有良好嘅競爭 唔可以唔公平得太過分
所以先有選秀 rfa bird right(雖然呢個冇乜用)
問題咪就係依家嘅球員淨係想自己開心 而同競爭有抵觸囉
佢地私生活開唔開心關我地撚事咩 球迷係睇波唔係追星
一間公司都唔會俾你話想調去邊間分行就去啦
你申請冇問題 等fa都冇問題
或者你可以唔打nba 可以賠錢解約 呢個先係human rights
球員做初一時 球團都可以做十五
你咁諗咪同球員流動有抵觸囉
你不如每年聯盟球員分GRADE然後由聯盟分配好未
仲公平啊
你有得流動就冇可能有絕對公平一定會向優勢方集中
而且邊個同你講一定要三十隊都公平競爭先有人睇
球迷係睇波唔係追星
搞笑
NBA彈起既年代幾乎都有超級球隊
NBA營銷核心就係球星
你成堆前設都錯哂
得罪台仔姐,搶咗偶像時間
合約寫明架嘛
唔鐘意應該可以停打唔簽?
如果係球隊有問題例如唔俾訓練,老闆趁你客場之旅溝你條女,教練趁你沖涼偷睇你,隊友成日無啦啦彈你賓周依啲應該可以告上NBA?

但AD都無做錯啊,佢唔係叫Trade me wo,佢係話唔同pelicans 續約,然後pel就當然要trade佢
ad咁講係雙贏喎,如果到期ad走係雙輸
扭計話要做手術嗰d就pk la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞