[All Star Weekend正式開鑼] NBA 2018-2019 regular season 討論區 (80)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
glo正一on9,馬係最唔應該trade
呢到d人連dlo都反 唔明反羊有咩問題
乜撚唔應該 而家係pelicans話事 邊有得你唔trade
今年3分幾多%?
咁點
佢係第一得分點,個隊係鷹隊
今年先rookie year 佢仲要係one and done
你係咪覺得佢唔會進步
鷹隊無form佢咪射 試下擺佢落湖人 垃圾波可以去太陽啦
一開始都抽9佢
但佢打出黎又真係幾對板
除左D三分囉
未選我已經講緊佢最大問題係身體質素

佢個啲傳球視野冇得練
咁一開始佢真係成鳩射三分嘅
依排好過初初咁
邊個話燒鵝撚9潮人係只係關gm事?

簡單整理塘鵝總經理 Dell Demps 下課事件,這樣的事件能夠讓大家更清楚塘鵝的未來走向。

.

首先,塘鵝的老闆 Gayle Benson 對於在上場對陣雷霆的比賽中,Anthony Davis 與其經紀人 Rich Paul 沒有通知下擅自離開球館感到憤怒。

.

此舉令球隊感到尷尬(應該是指如此大搖大擺的行為),Gayle Benson 對於如此招搖的行為感到非常抗拒,認為這會傷害球隊,因此馬上採取相應的行動。

.

Gayle Benson 一直都對 Anthony Davis 提出交易要求的事件感到非常憤怒,而導致 Dell Demps 下課的原因並【不是】因為沒有達成與 Anthony Davis 的任何交易。

.

*** 因為交易的大權還是落在球隊老闆身上。***

.

辭退 Dell Demps 並不是突然發生的選擇,在數個星期前總理下台的結局已經註定。

.

Gayle Benson 一直認為有外部壓力逼使球隊作出無利的選擇(應是指 Anthony Davis交易案),若果交易的提議對塘鵝無利的話,塘鵝不會急於交易 Anthony Davis,把他送到理想的球隊上,特別是其身上還背負著一年合約。

.

Gayle Benson 對於管理層的操作不滿,但對於教練組與 主教練 Alvin Gentry 在交易風波後的球隊領導能力感到滿意(應是指能夠平定更衣室風波),因此即使會更換總經理,但 Alvin Gentry 的位置是相當安全的。

.

Danny Ferry(曾任老鷹與騎士總理)會成為塘鵝的臨時總經理,但實際上 Gayle Benson 希望早一點找到總經理的最佳人選,以對於球隊操作經驗充裕的人選更佳,因為塘鵝即將且想要儘快進入全面性的重建階段。

.

(Gayle Benson 希望其小城市球隊能夠贏球,然後這這點能夠反映出老闆對於送走 AD 能否換回對應價值、維持勝利的資產的重視,亦就是說不想做蝕本的交易。)

另外一點便是因為塘鵝的總經理工作滿繁忙的,空缺太久可能會對球隊營運出現小麻煩。

.

理想人選包括 David Griffin,前騎士總經理。

.

#NBA #阿軒的塘鵝天地 #球隊觀察
係叫kuzzzzzz
唔係boo
咁大段文字其實最後都無講點解要炒dell demps
但其實係解釋左撚9潮人同ad係老細意思
唔係燒鵝gm收皮原因
但ad點解要撚湖
呢樣絕對要俾多啲人知 好多人講到好似係demps故意唔trade咁 其實佢邊玩得晒事啊
係就係私怨
但係就係老細同rich paul(我皇,潮人)嘅私怨
David griffin正呀
都唔知點解咁耐都未有工開
唔係ad想撚潮人
係佢由叫trade me之後個態度擺明同老細過唔去
咪做9佢
大家點睇近年愈黎愈多球員嗌trade me呢個現象?
我個人就唔鍾意球員咁做既 除非話球隊真係對你做啲好仆街既野(例如故意bench你) 如果純粹因為戰績就嗌trade me 唔肯幫球隊打 咁以後啲球隊咪好麻煩
點解球隊可以TRADE人球員唔可以叫TRADE ME
肯一早同你講兼仲肯落場打波咪算係咁囉
如果個個球員都要揀自己去邊隊,其餘唔續約^_^^_^
d 垃圾城市: Minnesota
就唔洗指意有人去
想係想帶出呢個問題 隊隊啲球員一唔鍾意就嗌trade me 成個nba肯定會失衡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞