最新消息M記 泰式辣醬2月18號起$1包

278 回覆
20 Like 716 Dislike
M記counter員工話你知
我當個兜裏面有10包,你攞咗五包,跟住又有五個客嚟攞,每人一包。用哂之後我又要重新放過10包入去,咁咪增加我嘅工作量囉?但明明本身夠俾10個客架喎,話唔定我好彩收工之前都唔使加添
邊有人想做多啲嘢,係咪先?
屌,加撚到100蚊你都要食架啦。
如果你喺度食規定係唔洗主動俾辣醬你 你要先俾你
攞走就規定要主動比一包 要先再俾
但係我自己好撚懶 通常係到食我都會主動俾埋你 好聲好氣問我攞就ok
中資接手越做越閪 加錢食摩斯都唔益佢
幅圖個奶茶係之前
而家係叫
港式奶茶
笑撚死 唔知第幾次話罷食
啱吖 我做緊M記 但係冇聽過
1蚊姐 你去外國茄汁都要錢 與中資無關 天下烏鴉一樣黑
留名等睇罷食m記大行動
走住嚟屌 推左走右 連登特色
得果一包點夠4隻雞翼呀 無醬既雞翼根本就唔撚好食
仲要雞翼餐已經咁撚貴仲要拎醬加錢係咪傻撚左
明明拎走一定要比 有啲又唔撚放又點計
比返$1我
佢講十包醬係比喻姐
工作量加重 即使幾輕 都係加重
你眼中既舉手之勞 人地一日要舉好多次手
我好明白職業有分貴賤
可能你既職業係大眾黎講係高級過麥當勞前線
但我都幾肯定職業上高級過你既人仲有好多
假設你係文職 每個同事得閒叫你做多份文件
你都唔好受啦
呀m記員工 無客買野食你直頭咩都唔洗做等收工添 不如叫全世界唔好買野食就你啦
再話唔埋聽日都唔洗再番工添呀 咁咪乜撚野都唔洗做囉
邊有人想做多d野 係咪先
你係眼殘定係腦殘?睇唔撚到個當字?
定係你係文盲唔撚知道個當字係咩意思?係嘅話我原諒你但係我勸你快啲返去小學讀書,咪撚喺度獻世
再者每個人拎10包,我唔撚洗玩啦?你做撚埋我個份,你唔係以為得你一個會攞10包吖?每人都咁攞我要個兜黎做咩?我成箱擺上黎唔好?
至少班蝻個個都攞成五六包
仲有喎一班人係賊嚟架喎,見到辣醬唔使錢自己又伸隻手去攞,冇口問嘅?
收皮啦 d職員比漏左係咪比返一蚊我地
平時d職員比漏都未撚出聲
屌你依啲垃圾
你返工咪撚柒閪呻辛苦呀 辭工咪唔撚辛苦囉

同埋無客唔代表無野做 人地都有野要準備
你真係罷食我又唔拘吖我不知幾想冇嘢做等收工 每日嘅夢想添
不過你唔買一定有人買嘅,一定會有生意做唔使炒我
好聲好氣問佢一次
佢唔撚比嘅 直接開佢波
我係職員平時去到人哋間鋪都係咁樣屌鳩人
返m記都有面吹噓
一包點撚樣點4隻呀 刮埋個盤底呀屌
哇 屌你老母
幾時連堂食都要加2蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞