男朋友將會同佢ex去旅行

505 回覆
68 Like 797 Dislike
我都有諗過呢個可能性 所以先愈諗愈唔舒服
絲打 原來你都係咁
佢地係咪散咗冇幾耐?
其實係一班人你都冇得阻止佢地成堆繼續聯絡
佢冇理由放棄成班朋友架
呢方面盡量睇開啲,要走嘅同學同事都日對夜對都會日久生情啦

另一方面點處理呢個問題
去旅行前直接講你嘅諗法,你介意etc
今次你唔會阻到佢去
不過講清楚下次會接觸到ex要同你講聲
如果咁都覺得你小器就收佢皮啦
好嘅男朋友係會諗點樣令你冇咁擔心而唔係鬧返你轉頭

長遠黎講試下融入佢班fd,出席下飯局咁
一來宣示下主權,二來feel下佢班fd對你咩感覺
三來睇下你男朋友同ex有冇交流,feel下佢地咩關係
我本身都冇諗過呢個可能性 但你又好似講得幾岩
點解咁多人話一定會搞 真係咁易有機會搞咩
同埋當初係佢ex話要分手
係呀屌!諗起都嬲呀去瑞士呀喇去英國呀喇!屌
你都岩 但佢平時都唔會發脾氣 呢招唔知對佢有冇用
你喺child登問係咁架啦
仲要ex話分手
你男友一定唔撚捨得
2個人去同一班人去差好遠
2個人話冇扑邊個信
平時已經扮冇野 但今次都扮大方真係好辛苦
同埋你講得岩,只要佢到時多d話我聽做緊咩既話,真係會安心好多,一陣會試下同佢傾
我就係驚咁
搭飛機搭車都有機會一齊坐,夜晚又可能會一班人係房玩
咁大單野都要忍住唔同佢嘈
都仲好意思用 '從來都冇鬧過交'黎帶出你地感情好好
係咪你驚鬧交會影響感情先成日咩都忍佢就佢榨

其實係好大件事嘅時候爆下係好事
都係一種溝通
如果唔係 佢點知你咁介意
佢依家仲要覺得你唔介意
以後一定陸續有黎
其實傾完佢唔多唔少會有呢個諗法,你係避免唔到
但如果佢係體諒你嘅就會明白,之後就識避忌

始終介意係人之常情,唔好覺得自己係錯先,佢的確處理得唔好,冇俾到足夠安全感你,而你就有責任話返俾佢知

相處一段時間,你應該知佢係咩人,呢啲關口處理得好嘅話感情會更好,加油
咁啱同房,又咁啱同床,又咁啱床邊有套, 又咁啱用埋啫, 帽事嘅
其實站喺你男朋友立場都好難搞
係唔想見到個ex都好
都無理由為左佢而放棄同班咁熟嘅fd聚/旅行架
講緊咁做到基本上同成班fd斷絕來往咁滯

至於會唔會對個ex仲有咩諗法
我覺得你之所以係現任而佢係ex就係因為佢已經過左去
佢當初係因為愛你愛到可以忘記左個ex
定係純粹搵水抱先同你一齊你咁耐以黎feel到架

當初佢做法都唔夠成熟
無提前話你知個ex會去無顧到你感受
所以提前叫佢交帶多啲影多啲相啊
同埋每日facetime次加返啲安全感都好
溝通下啦 你唔開心係要俾佢知架
收收埋埋對你對佢對成段關係都唔健康
如果佢唔用呢
下星期情人節
因為佢平時都唔係特別有交帶,只係我唔太介意,所以佢通常都係當日先會同我講約咗人,突然要求既話佢會唔會覺得我變咗
屌不要再說了 兩個人1間房呀屌屌屌
咁我都明有共同朋友係難斷絕d既 唔好咁話佢 佢平時好好架
點解咁講 巴打介唔介意講多少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞