[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(17)

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
因為呢個係事實

都講唔出個創新到底有幾創新,咁買嘅自然就係price tag
RM 係玩 design 同埋玩 materials
貴金屬都已經引起唔到佢哋嘅興趣
佢做到隻錶牛龜咁大隻但都可以咁輕,應該都有可取之處?

https://www.timeandwatches.com/p/richard-mille-innovation.html
同埋RM玩materials得黎好睇過Hublot
想突破傳統咪戴rm
不過真心 錶面好花 戴錶真係要用嚟睇時間架大佬
有就實有佢特別嘅地方, 咁你每個牌子都梗係有嘢同其他人唔同架啦, 同之前有嘅野唔同就當然係創新. 但你話RM個創新比其他類似價位嘅錶更值佢個定價?

同理, apple watch、sony e-ink手錶都係好創新 (一隻測心跳 一隻禁個制換錶面錶帶, at least RM都仲停留喺tells the time), 但點解"有錢人"追捧RM唔追捧apple / sony? 咪又係買佢罕有 而罕有某程度上就係= price tag

luxury野嘅存在價值有好大部分本來就可以證明身家地位, 死都唔想認呢兩點咁虛偽好咩?
諗緊慢慢等隻Tudor gmt好
定拆開筆錢買隻gs同omega 好
我會GS + OMEGA, 兩隻好牌子
剩係隻GS 已經貴過 Tudor GMT ...
支持
GS + Omega
見到隻gs舊logo 二手全齊萬頭(石英)
新gs隨時夠你買tudor+omega
只愛舊logo
sbga391
隻刁GMT好靚仔下
我上個po見過呀你喺邊度買咁平?
鎗街都仲有d舊logo買
如果唔係買hi beat gmt, 點都平過369
tudor gmt炒價其實同sbgm227定價差唔多
https://www.prestigetime.com/Oris-Big-Crown-Pointer-Date-40mm-01-754-7741-4064-07-5-20-64.html
得賣家保養,不過膽係 eta clone 應該唔大問題
另外有隻藍色好似幾收歡迎
26k邊到搵 想入隻
咁唔平均既個位
巨乳ching你講左咁耐重未買?
最近想買隻IWC,想問下有無信得過既水貨/二手錶鋪可以介紹下
未排到隻gmt嘛
唔想食炒
兩邊都靚好鍾意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞