進擊的巨人 114 英文 THE ONLY SALVATION

294 回覆
32 Like 8 Dislike

結果係全世界,包括阿爾迪亞人,都想將自己滅族。
屌 死得咁轟烈
兵長唔死都要退場
吉克嘅諗法根本同連登仔嘅窮人唔好生仔諗法一樣
yes
句never loved you sad到
一定冇事 呢種結尾我以為追緊死神
4眼仔等比人斬多幾刀吧
兵長
就好似99話入面鎚巨個族長講既一樣, 艾族人係怪物+係歷史上殺過既人仲多過全世界既現存人口+全世界人都想佢地死+佢地既國王都想佢地死
艾族人有千千萬萬個理由要死, 唔知道艾族人點先有happy ending

吉克個計劃應該係幫全部艾族人絕育, 再用地鳴保護艾族人免受入侵. 咁就解釋到點解吉克明明想幫艾族人, 但係殺艾族人果陣又冇罪惡感.

艾倫既求生意志咁強, 應該唔會同意吉克既計劃. 但係以Christa既身世黎講, 可能會認同生存=受苦, 如果吉克成功拎到始祖巨, 再比christa同佢個BB繼承, 咁又會入返去145代王個loop. christa同意懷孕,保住吉克條命有機會係因為佢已經同吉克企係同一陣線
好有代入感

真係好想知作者點寫個結局
有114 中文,雖然唔係東立但都睇住先,翻譯同嵌字OK都睇得入眼。

https://tieba.baidu.com/p/6029674913?see_lz=1
https://tieba.baidu.com/p/6029672986?see_lz=1
睇來吉克真係冇同艾倫傾過…
以為艾倫一定會認同自己做法咁
吉克想艾族安樂死
根本由頭到尾都認為自己種族危害世界
女王應該係信艾撚

但艾撚未必同吉克同一陣線既 可能局中局 鬥利用
實有傾過

但應該講d野唔同

唔係 艾撚點會 說服 女王大肚

再玩突襲

鬼佬D摩擦力
死圖

諫山創真係好癲
佢係癲

但又無eva個種嘔心

eva 劇場版結局真係睇到我想嘔
下面個巴打貼左,唔知點解手機睇唔到我張圖
我睇個陣都係諗起呢幕
兵長係咪傷出了
艾倫係要殺到冚球產
應該係吉克要消滅所有艾族人,艾倫要殺哂所有艾族以外的人,2兄弟加埋=冚球產
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞