其實Switch性能大約等於PS第幾代?

67 回覆
3 Like 24 Dislike
冇人話唔係Switch優勢,不過話PS系列帶唔到街玩係咪生活異次元
最撚衰係sony內鬥搞到 半放棄部psv
本身少game 去到中期啲大作少到
跟住出部psv tv 但又唔係所有game 玩到
啲定位亂撚到又cut左3g 版

我敢講sony 肯俾番啲心機出手提機一定可以好似psp 咁賺得

部ns 話可以拎出街玩,我拎出街已經唔係好想玩,又重又快無電,唔係搭長途機真係唔想拎出街
ns出mini 或者會睇下輕幾多玩到幾耐,如果唔差都會買下,依家部ns 差到手都攰又重啲制又細粒
成班朋友得一個有on9 switch
性能打飛機黎講 我覺得pc世界第一
ps4差唔多=2013年既pc

on9
PS1
PSP PSV中間
有一樣野叫性價比,睇市場反應就知PS4就攞到個好好既平衡
依個價日系GAME鬼佬GAME乜GAME都有,抵到爛
點解得頭兩年最威既任天堂家機就算出哂殺手作都賣唔贏一部出左5,6年既PS4
其中一個大因素就係性價比
任天堂又唔似咩Apple咁係科技龍頭,只係個鄉下柒頭
咁既價錢賣咁既硬件又冇技術力係軟件配套上拉返起個用家體驗,用手提MODE打機夠膽死可以出240P個位數FPS
抵啦
內唔內鬥都唔夠人鬥

街外玩電話game已經係趨勢

Psv再好都逆轉唔到
日本總銷量已經就過啦,世界宜家都係switch好賣啲
成日都係呢啲post 點解要將ps同switch 對立 買哂兩樣咪得

ps4 咩都好 只有一個缺點 玩唔到任天堂遊戲
有冇source
早兩日仲見到話今年ps4銷量多過switch 既
總銷量仲要差勁多
收皮啦索狗,見switch多人買就講機能打飛機
ps4銷售仲贏緊老任幾條街
日本總銷量已經就過啦,世界宜家都係switch好賣啲
有冇source
早兩日仲見到話2018年ps4量多過switch 既
總銷量仲要差勁多
Bookmark this post,
全球^遊戲銷售表現 (持續更新)
https://lih.kg/803486
年尾Switch賣多啲,全年就PS4賣多啲
其實可以雙贏唔駛鬥到你死我活咁

總銷量咁樣比同你iPhone XS 出嗰陣話 iPhone X銷量贏XS勁多無分別

按發售時期比就
其實係真
兩部既target 都唔同

利申兩部都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞