其實Switch性能大約等於PS第幾代?

67 回覆
3 Like 24 Dislike
優你老母化咩支那仔,果然係奶共老任fan
咁用咩字眼on9仔
Nds咁上下
=WII
手提機咁細部
當ps3 到啦
Xbox one的GPU用的是AMD Radeon GCN,12組計算單元,768個流處理器,浮點效能1311GFlops。 PS4的GPU也是AMD的,18組計算單元、1152個流處理器,浮點效能1840GFlops。 Switch的GPU則是Nvidia Maxwell架構,256個流處理器,浮點效能主機模式下,393GFlops。 雖然家用遊戲主機的浮點運算能力不代表一切,但是原則上FLOPS越高,主機能夠表現的畫面圖象數量峰值亦越高,簡單點說就是可以顯示出更加細膩的影象。 當然,FLOPS不過是影響畫面的其中一個元素,實際上包括CPU能力、內存、影象內存的多少、記憶體方式,甚至作業系統等等。 Switch用的是N卡,Xbox和PS4用的是A卡。這裏從PC平臺對比一下,N卡中的GTX1066浮點效能4400GFlops,在遊戲幀數測試表現中,卻略勝A卡中RX480的5800GFlops,和6100GFlops的RX580打的有來有回。 原文網址:https://itw01.com/VAIKNEQ.html
任天堂從GBA開始到而家都係用ARM架構
都唔同定位
Switch 係掌機
Ps4 係電視
Switch 個定位都唔係機能...
你幾時見 MARIO 會有條 promo 片講幾多幾多 fps
X86同arm點比
邊到買switch平?
機能唔及人都唔係主要問題,但價錢係同人差唔多/仲貴過人
根本你個字都用撚錯啦 優化咁撚用?
屌你老母一定係啲垃圾00後
咪問你用咩字又答唔出只識屌垃圾on9仔
我唔撚知你個優化想表達啲乜撚野
但就咁睇你句野會唔會用軟件先啱丫
想表達遊戲系統運作效果唔不流暢
軟件咪得囉屌
下次改OK你贏
Nds都仲好玩過佢 如果佢個screen可以拎黎 電話airplay 貴多1000 我都肯買
咪話你個字錯撚咗囉 錯撚咗又點replace 上去呀
屌你老母硬件得但系統支援唔撚到咪得囉
你自己咪就係最撚大個戇鳩仔囉
無論PS幾多代都係比唔上switch
因為拎唔到出街
有remote play呀傻仔
Remote play唔係玩唔順,出街玩食數據畫質低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞