Edifier用家請入

43 回覆
1 Like 5 Dislike
想問r1700bt同r1850db/r1800tiii對比 買邊款好
小弟拎黎駁電腦睇下片睇下戲 有時候聽下歌 駁藍芽就最好 有冇推介
KEF LS50W
笑到收唔到聲
有對S880DB駁安卓電視盒同Raspi3

android電視盒用AUX出,Raspi3用USB,S880DB有藍牙連接
呢個價位真係搞唔掂
個外型唔太吸引 但睇落都幾方便好用
筆直有冇限幾多?
唔介意俾多少少就直上Airpulse A100喇,我用緊好正
s880db用緊好正 有usb 自帶dac
我預1千內咋 本身諗住淘set2.1返黎平平地點都好過部notebook內置

點知愈睇得多就睇中edifier
比多少少系列 a100 4000咁滯,貴過s800db 2XXX喎
但真係好正 我之前用2.1都覺得佢bass好夠subwoofer都唔使
我都考慮緊 係咪真係S880DB 最好? 千令蚊
千零蚊以價論聲OK,叫做有小小味道,唔係得個響字,配個raspberry pi 3b+ 裝咗volumio,當做微型CAS音響都得,加晒都係千八蚊內

https://volumio.org
我今日去左試聽 都係睇中s880db
唔係好明raspberry係咩黎 係咪要自己整?
同埋搭單問一問如果係間房放兩隻呢啲書架喇叭 怕嘈親隔離屋/房係咪貼吸音棉就搞掂
一般吸音棉吸下高頻就得
要吸中低甚至要隔音根本冇乜效果
你清楚自己間房係牆身唔隔音定門太漏聲先
巴打去左邊到試
想知佢個bass會唔會好細
同s2000,s3000比較呢?
呢度有同s2000比較 https://www.youtube.com/watch?v=G3i7_YQVinc
戴對靚headphone好易聽出分別
用緊R1850 係廳駁電視, 800蚊有藍牙 音質幾好 👍🏻
張電腦枱唔夠闊
放完mon 之後剩低嘅闊度最多夠放到一隻
咁可以點
放電腦枱左手邊得唔得
用緊S350DB 駁電視年幾, 相當滿意
有sub woofer 打機睇戲勁爽
A100邊度買平?
之前雙十一24XX RMB冇買到
可以接受。唔好諗住bonbon聲嗰類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞