港鐵車長叫醒尾站乘客另類方法!

362 回覆
1542 Like 6 Dislike
我唔覺得係玩個客,只不過叫個客起身,同埋都10:30都唔係多乘客時間仲要尾站,司機想輕鬆小小先咁樣叫醒個客姐條片個車廂都可能得返個個懶訓乘客姐,如果好多客就真係入去叫醒佢地會好d
上面講得啱係尊重份工問題,輕鬆吓實係好聽架,但佢份工容唔容許佢輕鬆?依樣唔係網民講,佢公司實有code of conduct

諗多少少,試吓警察查身份又咁輕鬆,把口唔收,或者你入廠護士叫醒你食藥又係咁叫,你都會黑警前黑警後,護狗前護狗後
啱啊,所以其實個車長應該要特登跑岀哩拍個客,
摸下佢,同佢講聲:點啊你,好攰啊?訓得好唔好啊?我地到站啦,要落車啦

呢種就係專業態度?

果個人係度訓,搞到格車開唔到,搞到後面啲站齊齊停,後面啲客又係齊齊等
然後你期望個車長落車跑去拍醒完佢,再跑去開車?果下正常都會用個最快嘅方法,就咁叫就算啦

要係度話個車長係度叫,不如講下點解拍片果個只顧住影,唔去睇下邊度有人幫下手?
你地五去話下個乘客,點解咁無自覺,訓到咁都叫五醒?

係你地角度,就係著起件制服就係狗,要順住個客
仲係唔明..
如果佢語氣重D 再大聲D咁講
有人屌佢我會撐佢
而唔係成個ON9仔咁喂 ~ 喂~ 喂~
大佬你返緊工架, PRO 少少啦
好撚柒 影衰同事
其實車長叫控制中心搵站執走個客咪算囉
做乜咁好氣開咪
嗰排連踩兩更通宵人都癲
一上車就昏迷到總站
屌港豬認真到
平時番工比老闆屌得多?
輕鬆少少都關你撚事
鬼佬做又話搞笑
香港人做又話咁都得
唔係唔明,大聲d語氣重d到時又只會話佢呼喝乘客,只會變得一面倒屌個司機乜乜柒柒到最後個司機實要走出道歉。
當然仲要話守則乜乜柒柒既實無得傾佢實錯咁,但我覺得係時間人流低,佢想用方便既方法係咪真係唔得呢?我覺得仲可以傾下,當然如果時間係繁忙既車廂入便係多人既我都覺得佢要落車廂叫醒乘客
繼續番工做你認真撚啦
死咕咕等月尾出糧啦
你份工$十萬九千七個月?
點值得做啊
以前就文人相輕
而家就港畜互咬
認真對待做自己既工作都有問題?
睇到個post覺得香港玩撚完
啱啊,所以其實個車長應該要特登跑岀哩拍個客,
摸下佢,同佢講聲:點啊你,好攰啊?訓得好唔好啊?我地到站啦,要落車啦

呢種就係專業態度?

果個人係度訓,搞到格車開唔到,搞到後面啲站齊齊停,後面啲客又係齊齊等
然後你期望個車長落車跑去拍醒完佢,再跑去開車?果下正常都會用個最快嘅方法,就咁叫就算啦

要係度話個車長係度叫,不如講下點解拍片果個只顧住影,唔去睇下邊度有人幫下手?
你地五去話下個乘客,點解咁無自覺,訓到咁都叫五醒?

係你地角度,就係著起件制服就係狗,要順住個客
仲係唔明..
如果佢語氣重D 再大聲D咁講
有人屌佢我會會撐佢
而唔係成個ON9仔咁喂 ~ 喂~ 喂~
大佬你返緊工架, PRO 少少啦
好撚柒 影衰同事
繼續番工做你認真撚啦
死咕咕等月尾出糧啦
認真對待自己既工作都有問題?
睇到個post覺得香港玩撚完
痴線,月頭等月尾出糧
唔鋸咪轉工
冇工咪考政府工
番工HEA做有咩問題
老細同你有親?
仲未比我屌夠老母 ?
縮返入去啦撚屌
我屌你老母
聽朝返去幫老細抹屎忽啦
唔係同老闆有親
而係專業兩個字,尊重自己咋
仲話考咩政府工...請著你真係唔好彩
北角站黎,如果附近冇職員嘅話
應該要行好遠
港鐵就算把啦
講乜尊重份工
成間公司都冇尊重過香港市民
當香港人狗咁撚
正常唔係每個月台都有站員咩
何況仲要清客嘅車

D站員唔洗做
樓上班友

拍你又過有身體接觸
大聲又話唔專重唔專業
車你返車廠又話玩鳩你

瞓就返屋企瞓啦
阻人收工要落地獄囉
仆你個街, 把聲好似自己
鬼唔知佢訓過龍阻到人,佢就係冇心先咁樣,唔係大哂,而係有更好方式處理,唔好扭曲曬的價值觀
上面個位冇講錯
啱呀

訓過龍就可以劈柒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞