港鐵車長叫醒尾站乘客另類方法!

362 回覆
1542 Like 6 Dislike
點解會同我老母叫我起身嘅語氣一模一樣
旁觀者?
你係事主 抵死啦你

笑到仆街
內心吶喊得好緊要
痴撚線 叫起身都要講到服務唔夠好
唔怪得啲人話香港閪客多,搭地鐵都要追求優質 morning call 服務
下次應該叫都唔撚叫,車佢回頭or 入車廠
地鐵同巴士司機職責上其實駛唔駛叫人落車/總站清晒d人? 因為我試過好多次拍醒人叫人落車,司機好似唔多理
條片聽聲好啦, 重點都係聲
睇條片真係睇到想打鑊影果條友
屌佢老母又直又橫又轉圈做乜撚玩過山車啊依家?
蘋果都上埋
上面實做野
你平時應該都係閪客一個
如果係合情合理又會點炒
又洗乜怕
頭幾句叫唔醒咪去拍吓,當做好心,真係暈左一味發洩式咁叫又無用
查飛狗都係盡責,語氣唔好就查飛狗

車長有光環,咁樣明拎個客黎玩就係幽默
我唔覺得係玩個客,只不過叫個客起身,同埋都10:30都唔係多乘客時間仲要尾站,司機想輕鬆小小先咁樣叫醒個客姐條片個車廂都可能得返個個懶訓乘客姐,如果好多客就真係入去叫醒佢地會好d
喂~喂~喂!
上面講得啱係尊重份工問題,輕鬆吓實係好聽架,但佢份工容唔容許佢輕鬆?依樣唔係網民講,佢公司實有code of conduct

諗多少少,試吓警察查身份又咁輕鬆,把口唔收,或者你入廠護士叫醒你食藥又係咁叫,你都會黑警前黑警後,護狗前護狗後
唔好下下攞code of conduct出嚟啦,警察都有警察通例,咪一樣好多冇遵守,醫院夠將D病床推晒出走廊,咁算唔算阻塞通道冇遵守消費條例啊?

諗多少少,你又唔企係人地角度諗,15.5 K 想要天王式享受?
啱啊,所以其實個車長應該要特登跑岀哩拍個客,
摸下佢,同佢講聲:點啊你,好攰啊?訓得好唔好啊?我地到站啦,要落車啦

呢種就係專業態度?

果個人係度訓,搞到格車開唔到,搞到後面啲站齊齊停,後面啲客又係齊齊等
然後你期望個車長落車跑去拍醒完佢,再跑去開車?果下正常都會用個最快嘅方法,就咁叫就算啦

要係度話個車長係度叫,不如講下點解拍片果個只顧住影,唔去睇下邊度有人幫下手?
你地五去話下個乘客,點解咁無自覺,訓到咁都叫五醒?

係你地角度,就係著起件制服就係狗,要順住個客
好可愛
唔駛打槄草人,無人期望佢跪住求個客醒,佢應該點做,出薪俾嗰個有regulation,有手則,我就唔信港鐵公司教車長玩咪啦

搭車嗰個人無糧出,無手則規限,你反而怪佢唔叫?
個喂字仲要一下比一下高音
仲係唔明..
如果佢語氣重D 再大聲D咁講
有人屌佢我會會撐佢
而唔係成個ON9仔咁喂 ~ 喂~ 喂~
大佬你返緊工架, PRO 少少啦
好撚柒 影衰同事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞