MTR站務主任(Station Officer)筆試2019

505 回覆
3 Like 16 Dislike
正常考完兩三個鐘後/聽日會有call interview
我去過2次筆試
一次就話一星期內call,一次就話一個月內call
好飄忽
但我見上面d人都話幾日後甚至即日有面試call
灰機
我都係11月2筆試,今日啱啱in完
筆試完3日call in
都係係咁問情景challenge。都答到少少
ching你八大?
唔係吖,咁啱dse5科2又唔知做咩好先in
我筆試2次都無call,可能衰數
但我覺得應該岩都唔知衰乜
確保英文MC題岩9成, 其實基本上都有interview
我都幾sure英文無問題。。。sosad
唔係因為我第一次筆試衰左之後我有返去練過。。
而且第二次筆試出嘅嘢差唔多,我相信應該冇問題
同埋其實佢條數都唔難,我自己做過練習,都岩,同佢出嘅形式差不多的
唉真系好想做
再入紙申請過
可能係我份卷唔夠高分
又或者佢係抽黎面試
係呀所以我都幾肯定我冇問題攞份卷。。。
因為其實真係唔難同埋出嘅嘢差唔多
我係屋企做過幾條仲難過佢出嘅都冇問題
算啦總之個事實就係我冇得去in
繼續入紙申請算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞