一條片就睇到大陸醫護人員係幾咁「專業」

225 回覆
789 Like 13 Dislike
第時就係佢地救我地啦
屌 仲勁多人翻牆講埋啲廢話
完全冇一個大陸哩留意到有咩問題 定全部都五毛假留言維穩
支那節目不了
五毛係咁
https://thestandnews.com/society/醫護人員需赴內地上國情班-公院醫生黃任匡促煞停-睇唔到有咩要向內地學習/

屌佢老味戅鳩鳩叫香港醫生返大陸學國情喎
調返轉都要諗下呀仆街廢事污染香港d風氣
望住條友心跳一直係0作為觀眾仲緊張過班「醫生」
youtube comment d人話2005年嗰陣個guideline係慢d
2005 aha guideline 係寫 100 compressions per minute (0.6秒一下)
https://www.aafp.org/afp/2006/0501/p1644.html
2018年就寫 100 to 120 beats per minute (0.5-0.6秒一下)
拎著個電話計時器睇 個救生員係每0.7-0.8秒一下
cpr 其實好攰。。

我自問 keep 唔到120 per min..

由其返 night 你得兩條友 cpr...
盧寵物話呢D係高效率
人仔唔易賺, 有錢冇命享
太家唔好討論個cpr先
佢個病人就死啦
佢影佢慢慢帶口罩
真係要比個叻佢
有一個搓住先得唔得
中呀
中國人命都唔值錢
救黎做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞