有冇人知去瑞士安樂死要幾多錢同咩資格

34 回覆
0 Like 1 Dislike
有冇人知去瑞士安樂死要幾多錢同咩資格
你仲上到連登即係唔合資格啦
真心想知,儲錢去
一直想問一個問題 如果好似門徒咁 自制打一直重量既白粉針 係咪死得好舒服
英雄所見略同。
雖然我唔知,但比個參考你,印尼坐醫療專機體新加坡來回差不多廿萬,未計醫生同住院費,仲有家人既住宿費用。瑞士🇨🇭你預一百到百五萬啦
要證實到無藥可救兼長期病患帶來痛苦,前後再加100萬左右
自己去可以坐廉航
淨係想要隻藥
唔駛住好耐
兩三日就夠
生無可戀算唔算
有百幾萬就唔洗死啦 除非係對人生好有要求
做到乜?
長洲算啦
藥呀
炭咪藥囉
租間屋買包炭都係幾舊姐,夠平啊
你係咪小學未畢業?
燒炭死缺氧又何來安樂
聽聞D藥會無痛好多
唔想缺氧咁痛
反正都冇咩追求,打份hea工洗少啲,一年去次旅行咁 ,希望你冇我呢種廢物思維啦
燒炭死最安樂
暈左就冇感覺咁離開
死左個樣都仲好靚仔面色紅潤
又唔洗客死異鄉
唔係做乜咁多人入長洲死
到DIGNITAS「求死」不是叩門就可以。求助人必須先註冊成為會員,並繳交80瑞士法郎年費(約634港元)或200瑞士法郎(約1,584港元)的一次性會員費用。成為會員後,下一步就是準備好所有醫療報告,交由與DIGNITAS合作的獨立醫生檢視,並要親身前往瑞士約見醫生兩次。醫生會根據當事人的病情和心理狀況,評估他是否符合資格使用輔助自殺服務。只要綠燈一開,求助人便可以預約時間到DIGNITAS進行相關程序。以上每個步驟均須付款,費用由7,000瑞士法郎(約55,553港元)至10,500瑞士法郎(約83,330港元)不等,視乎是否在當地火化和殮葬。負擔不起高昂費用的,也可以申請減免部分費用。DIGNITAS同時鼓勵有經濟能力的人多付一些,好讓更多人能夠享用服務。
你真係唔撚識咖喎
燒炭是一種自殺的方法。自殺者將自己困在密閉空間內燃燒木炭。燃燒過程會消耗密室內的氧氣,其後碳和氧便會結合成一氧化碳。一氧化碳能與血液內的血紅蛋白緊密結合,使之失去氣體交換能力;自殺者最終因一氧化碳中毒、缺氧致死。 坊間曾誤傳燒炭的方式能讓自殺者以較美觀的一面離世,但事實上由於燒炭自殺的直接死因是一氧化碳中毒,在人體缺氧的狀態下,自殺者遺體會加快腐敗與腫脹的程度,短時間內便會形成顯著膨脹。

唔咁學術啦屌 你死前一刻係大量時間缺氧 然後先無意識
再者血液無氧係身體會發黑 你講紅 係岩岩死無耐
安樂死係好似訓左一教咁 打枝針ONLY
真係連登真係多無腦小朋友
自制難唔難
死咪死
搞咁多做乜又要飛去瑞士
麻煩到人地國家
香港是旦搵個地方死左佢咪算
留返d錢俾屋企人好過啦
完全正解
冇病情唔去得
橫掂都死
有得選擇點解唔簡安樂死舒服啲死?
係香港死唔通唔會麻煩到人咩?
如果無錢無能力去安樂死就聽朝比心機返工啦
少少錢都無學人講死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞