乜撚野無話兒上番車未呀

35 回覆
17 Like 17 Dislike
咁你買左未呀 山卡啦垃圾盤都要拎黎打J
淨係知一年前山卡啦盤唔係呢個價
買左未關你撚事?
AA 狗咪認跌市囉, 認左冇飯開
又話新盤又點樣一年前呀
一年前山卡啦盤A比宜家山卡啦盤B貴5000一呎
有咁難明?
你拎個蘋果同個橙比,是咪戇鳩
拎D實際例子出黎啦
餵到埋口都要人幫你消化?
on9 眾所周知仲要幫你google
文章日期:2019年1月23日

新盤銷情理想,部分新盤向隅客回流二手市場,加上二手業主叫價回軟,令部分大型屋苑交投急升。利嘉閣市務經理許嘉揚表示,藍田麗港城2座低層F室,實用面積517方呎(建築面積639方呎),兩房間隔,外望內街景。單位本月原開價698萬元放售,經議價後減價25萬元或約4%,最後以673萬元獲承接,實呎13,017元(建呎10,532元)。原業主1992年7月以約220萬元買入上述單位,持貨約27年,帳面獲利453萬元或逾2倍。

許嘉揚又指,二手市場現小陽春,部份業主叫價逐漸強硬,並開始反價。本月至今麗港城暫錄約14宗,較上月錄得的4宗急升逾2倍,估計1月份麗港城可錄約30宗二手成交,叫價於新年後回調約3%。現時屋苑約有40個單位放售,單位入場費由約660萬元起

可能真係見底
美聯李貫甡表示,青衣盈翠半島近日交投增加,本月暫錄4宗買賣,樓價較高位回落,但業主叫價態度稍為轉強。

屋苑1座高層C室,實用面積772方呎,望煙花海景,原業主最初開價逾1,400萬港元,之後隨市況將意向價調整至1,368萬元,見近期市況回暖,獲區內客洽購後,輕微反價至1,398萬元售出,呎價18,109元。

開始企硬反價
無例子你出黎鳩up
所以你咪淨係睇到低層垃圾跌囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞