💳信用卡討論區(64) 發問前先睇 #1—#3

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
痴線咁都要屌人 巴打一定係信用卡大學畢業
https://www.hsbc.com.hk/zh-hk/credit-cards/products/visa-signature/

咁岩見到其他post有人答左了
呢個世界有巴打呢d信用卡精英真係生色不少
睇精神科有無得用信用卡?
AE附屬卡係咪要另開account
可唔可以綁落主卡account?
主卡account會睇到附屬卡d野
但係activate張卡嗰陣係咪一定要幫附屬卡開過個account
我喺app同browser都add唔到
我果陣無wo 打電話問下?AE唔用cs就無意思
咁我唔知啦, CS話無問題
冇嫁啦 快d cut
新開citi 八達通 攞唔攞到 八達通提升「八達通自動增值」至$500送$50個回贈
How??
見citi有啲pay with points 玩
其實抵唔抵 我個張pm卡但冇諗住換miles
205分換一蚊
pm簽一蚊得1.5分 1%回贈都無 citi明揾d數口唔叻既人笨柒

prestige 1蚊2分都未夠1%
同時伸請
工商新客快過SC舊客收到卡
Citi呢兩張個市場基本上剩係得玩里數但係唔玩兩款A字頭里數嘅人
都唔係既 pm大額海外抵
prestige 玩avios 都抵過大新同dbs 因為有年資同已經好耐無出現過既30%bonus

另外citi promote 都算大方 間中送返幾百蚊 當食餐飯

但換現金就點都係笨柒
我屌大媽區閃付真係廢到無論
成日failure,同一間鋪,尋日得今日可以唔得
經常性係咁
我只係普通消費,諗住細額個個月都可以食少少回贈
開心下 點知成日失敗搞到出醜
出張icard 慢慢儲夠一炮過100咁點算
我屌大媽區閃付真係廢到無論
成日failure,同一間鋪,尋日得今日可以唔得
經常性係咁
我只係普通消費,諗住細額個個月都可以食少少回贈
開心下 點知成日失敗搞到出醜
出張icard 慢慢儲夠一炮過100咁
唔得
我就係apple pay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞