頭瘡想斷尾求醫生推介

117 回覆
2 Like 0 Dislike
咁你要睇下你成因

如果係脂溢性皮炎,或者係由真箘引起,係非常有效

用時搽左上頭好似平時洗頭咁,咁跟住沖涼洗面同洗身,最後先過番洗頭水,即搽即洗係唔得的,開頭嚴重可等五分鐘先過水
邊到買到
藥房問佢就有,我樓下兩間都無放出黎,但問佢就有,自己google下個樣先
同路人
生左三年
一個月前大部份冇哂,得返兩三粒
食A酸
A酸點買?同埋幾錢到?
冇得買,睇醫生先有,係處方藥物黎
我係因為有暗瘡先去睇
佢判斷我頭瘡形成原因同暗瘡一樣
所以一隻藥醫哂兩樣嘢
邊個醫生
睇左一次經已斷尾 不過要之後成世人用醫生指定既洗頭水 如果唔係好快再出瘖
其實好多普通科醫生都有得開呢隻藥
我就睇普通科醫生,但持有皮膚科文憑(唔係專科資格)
最好當然搵皮膚科專科,但一個專科資格係要好多年實習同讀書,個價錢一定會貴。
但當然,頭瘡/暗瘡唔係嚴重嘅皮膚問題,我覺得睇文憑就夠。

我就係天水圍睇
頂 個醫生就係叫我買呢兩支嘢 好洗好用
我係香港仔睇專科 個醫生幾個皮膚科文憑學位 名我唔記得左 一次已斷尾
邊個
間野叫208醫療中心 睇一次好似$500
每晚10點半訓 飲多d水 做運動 食多d苦瓜 菜 水果 就冇事
記住 係每日

有PHARMACY既屈臣氏有得賣
我以前頭瘡都生得好勁, 依家好左好多...

1. 唔好gel頭, 因為好難洗得乾淨
2. 戒食熱氣野, 因為頭瘡就好似頭皮上既暗瘡
3. 轉洗頭水,尼個真係因人而異,我當年都試左好多唔同牌子,最後先搵到隻啱自己既
4. 睇醫生佢地會開d抗生素...食完短時間會好番,但係好易番發...
點睇到有
好似暗瘡咁咋嘛
係咩特別功效?
個頭有時會痕算唔算?
你撥開d頭髮睇唔睇到有?
後面睇唔到 叫人幫手先得
會痕似乎唔止頭瘡咁簡單 , 我都長期頭瘡 , 不過就唔會痕 , 轉用無夕洗頭水好左好多 , 但用無夕洗頭水後頭皮又好乾 , 而家變左間中有頭皮 , 剛買左隻 BIOLISS 洗頭水試下得唔得
我有期會生頭瘡
d頭皮一毫子咁大塊用手覆水難收到出黎

用左好返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞