22歲a0 其實係咪有問題?

34 回覆
12 Like 50 Dislike
小弟22左無耐 今日突然之間諗到 我身邊D朋友 除左一個因為一D特殊原因a0之外 其餘全部都唔係a0

講返小弟先 小弟讀緊大學
外人睇我應該係會覺得我好outgoing
但其實內心毒到不行了
相比起其他大學生 真係唔會亂r frd
係大學識既人 而熟既 真係一隻手都數到曬

朋友唔係話無 真係交心既 有7-8個 不過都係中學同學
問過佢地意見 佢地都話我性格無問題
而且仲話我有少少口才
之前大學玩活動 要寫性格 D人都寫我有少少幽默
仲要有個女仔兄弟 話我性格好添

不過我D兄弟or交心朋友 有一樣就永遠都無統一意見
就係我肥
小弟差唔多180cm高 但100kg
雖然我問過唔少街外人 佢地都估我係90左右
有人就話 我減左就肯定有 但都有人話唔洗減都會有
其實小弟係想減既 但因為小弟有遺傳病 所以肥係天生 要減係好難

最後 我極度認真看待感情
永遠都中意左個女仔先去追佢
同自己講左n次未追到唔好上心
但永遠都做唔到
而且受一次傷 要用好長時間先復原到

其實 我都唔係求咩白滑大波靚女
我只係求一個女仔 可以陪我食下野 傾下計 比我支持同鼓勵
睇住身邊D朋友 個個都有另一半 然後係到講佢男朋友/女朋友乜乜乜
仲要有D係唔認真 做人無目標 只求得過且過 但係永遠都有一大堆女追佢
真係覺得 係咪真係我有問題 我係咪要疊埋心水a0過世
Too long don't read, but thanks
因為我真係唔會亂去識人 上左大學識左然後keep住可能食飯做frd個D真係一隻手指數得曬

我唔否認我有問題 如果唔係點解我要開post?
事實係只要我肯去r 我永遠都r到 而且係可以交心
講緊係r親都係

不過真係懶得去r 而且唔會r女仔frd 廢時佢地以為我有所圖
見你講野都係個正正常常好男仔,
試下追女仔依方面睇開d,合則來不合則去,
如是者女仔同你相處會放鬆d
當然有少少細心位要留意
唔好意思 想問下細心位係指?
拎下紙巾出街,搭車坐出面之類啦
試下換轉角度諗,你就會知對方想要咩
以下幾個NG點你可以參考下

1.除非你真係樣太差,睇落唔順眼
一般女仔都接正正常常又高嘅男

2.根本冇人留意到你嘅存在
正正因為你個人內向,所以咪冇人識你囉
比著我都唔會想理的透明邊緣毒撚

3.肥 係女仔眼中真係898
女仔通常都希望自己拖出街嘅男友見得下人

4.唔識著衫打扮
同上,怕拖出街冇面

5.就係因為你唔上心去追
追都唔肯用心,仲講乜柒要女朋友

6.冇禮貌冇儀態
例如食嘢「隻隻」聲,呢啲好反感

女仔心目中會有個計分表
會自動判斷你個人係適合做朋友定做男友
依個post到底係想問乜尻?
22a0係無問題架
個個都拍拖唔通個個都想拍拖咩

你講到你要r實r到
又講到擇偶條件咁普通
男男女女都覺得你性格無問題喇

咁你仲係a0係因為你唔出手姐 無問題架
最尾又要問唔通一世都a0 你想人地答你咩
而且啊 你話你減完肥實有女
屌。咁你唔撚減?

p.s 女仔好憎男人拖泥帶水,優柔寡斷
我22歲a0
2個月立即變a1
你又想唔想?
我有個好兄弟170都未到 佢80幾kg 個個都話佢肥仔
仲要頭髮唔濃密 我成日都笑佢
但佢真係好多女埋身 單身嘅時間唔知夾埋有冇一年
有時我覺得樣同身材唔係問題 有啲女仔仲特別鍾情肥仔
當然我個朋友性格好好 好細心又好肯聽人呻 所以啲女仔咁鍾意佢
見到你話你要識朋友實識到 但好似因為某啲原因唔敢識太多同熟
睇返篇文其實你都知主動好緊要
咁有咩原因令到你唔敢主動呢?我諗呢個都係你要衝破嘅障礙
減肥先 真心
如果唔係女仔fd都會自動變晒巴打
唔敢主動係因為其實我臉皮好薄
r frd有機會被拒絕所以驚食檸檬

其實上次個女仔我做得幾好 有聽佢呻
而佢都慢慢有D咩就同我講
但就正正係佢有咩都同我講 我又驚自己被frd zone
所以最後做左樣野破壞左段關係
願聞其詳
檸檬又驚 比人frd zone又驚
咁你學咩人媾女 媾女最首要條件唔好驚
有咩都同你講已經係感情有基礎既第一步 咁你驚乜撚?
最多都係得兩個結局姐?
1.做左你條女 2.多左個紅顏知己
兩個結局你都冇蝕底 唔知你驚乜撚

好多女仔都唔care肥唔肥仔 唔係肥撚到懷仔咁痴肥就ok
180 100kg都算ok啦 我男朋友都差不多咁既身形 不過再高少少
所以你有問題既野唔係因為你肥 係因為你冇膽
我始終覺得你外表唔成問題 條件更差既都溝得到
可能係你個心態出左事 同9成仔一樣
溝女用左兵既approach或者已經係人條仔咁 例如管住晒或者表現得好細心

如果樓主你係覺得做呢part有得加分 係冇問題既話
即係相信努力可以換到愛情 如果真係咁易就唔駛咁複雜啦

個人認為個啲咩細心野肉麻野可以成功
係純粹出自運氣 即係條女本身鐘意你/好易鐘意人
如果你唔俾力flirt 仲要做埋人地counselor聽人地講自己情史 其實等於浪費大家既時間 因為到最後唔會令關係昇華
因為太中意佢 唔想同佢淨係做朋友咁簡單
同埋我知道 同佢keep住做朋友無得進一步 我個人一定會痴線
尤其是佢係同我講佢比其他人chur 同埋佢個ex我就更加驚

不過下次會試下再放膽D thanks
上次個個真係有少少似做左輔導員 佢又同我講佢個ex又同我講佢點比人chur
我知係因為我地之間無火花 但係可惜既係 我真係唔識filrt女
雖然我中學係男女校 但因為我平時唔會filrt一D我無興趣既 所以遇到中意既都唔識filrt
溝日本妺
你代入下mk或者player係點flirt女就可以
事實證明佢地咁做係spark得起火花
你係學套method 唔係叫你做個啲人

重點就係開門見山 一係發展落去一係就完 拖泥帶水一定冇晒火花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞