有沒外國留學嘅朋友一齊入黎吹水啊

394 回覆
1 Like 7 Dislike
我有placement year讀4年
雖則話first year唔計最終個grading
但始終影響搵placement

Placement year?
即係會決定你需要補底or 可以正常修讀?

唔係呀 placement係第3年 啫係出去做一年嘢先再讀埋final year畢業

即係搵intern 唔同公司嘅placement?
我有placement year讀4年
雖則話first year唔計最終個grading
但始終影響搵placement

唔係呀 placement係第3年 啫係出去做一年嘢先再讀埋final year畢業

好彩我個course compulsory NHS placement 1000 hours
Engin 仔
喺度發展儲經驗好過番香港儲

engine唔好返去啦

絲讀緊咩

我紅字巴
Accounting,岩岩出左來做
冇門口入啊屌
去外國都係一個經歷來,加油

都啱 真係成長咗好多 始終自己一個住

我都係
會學識獨立
唔洗乜撚都要人幫

岩,同埋世界觀大左
冇門口入啊屌

我12點先有得check in 準備9行5-6個鐘

我都係
會學識獨立
唔洗乜撚都要人幫

岩,同埋世界觀大左

見識多左
真係增廣見聞
冇門口入啊屌

啲時間好難過

我都係
會學識獨立
唔洗乜撚都要人幫

岩,同埋世界觀大左

呢樣對我黎講暫時有保留
但天外有天係真既
Hi. UK撚
上語言學校,但黎咗呢到一個月,有時好難聽得明對方講咩,點搞
冇門口入啊屌

啲時間好難過

我一個人行仲慘
見到野自己講自己笑
搵間cafe坐下囉
時間好快過
我都係
會學識獨立
唔洗乜撚都要人幫

岩,同埋世界觀大左

呢樣對我黎講暫時有保留
但天外有天係真既

總好過成世係香港

啲時間好難過

我一個人行仲慘
見到野自己講自己笑
搵間cafe坐下囉
時間好快過

早少少去搏下,有機會得
英國超市係窮l恩物,不過general嚟講嘢食太單一,成日都係三文治沙律麵包通粉同埋一堆microwave嘢

Wetherspoon 都ok ga

間唔中都ok,成日食會好似英國人個個大肚腩

慢慢搵你就會搵到好多好好食嘅嘢
日本冬天4點左右開始黑
4點半黑晒

London 3點半

所以一到冬天成個人好抑鬱,天氣又凍,成日摺埋喺宿舍

所以點都要搵啲嘢做
岩,同埋世界觀大左

呢樣對我黎講暫時有保留
但天外有天係真既

總好過成世係香港

都好過其他人嘅
所以要珍惜機會
有好多人連飛機都未撘過
啲時間好難過

我一個人行仲慘
見到野自己講自己笑
搵間cafe坐下囉
時間好快過

早少少去搏下,有機會得

佢講到明12點check in
我早一個去睇下點
英國巴
準備星期日一個人去散心
呢樣對我黎講暫時有保留
但天外有天係真既

總好過成世係香港

都好過其他人嘅
所以要珍惜機會
有好多人連飛機都未撘過

不能同意更多
後悔都沒用啦
唯有依家努力d讀啦

你啱 真係要努力啲
但我永遠得個講字

我都係
之前未去日本之前日日話要學好日文
去到識多d人
又話要搵個架妹女朋友
過到黎真係得啖笑
依家可以做嘅真係只有努力讀書了
遲再諗其他野

過得日本讀書 你啲日文都應該唔差嘅
至於架妹女朋友就睇緣份啦
努力讀書先啦 做好基本嘢先
去外國都係一個經歷來,加油

我都係
會學識獨立
唔洗乜撚都要人幫

係呀 覺得自己以前真係一個港孩
你啱 真係要努力啲
但我永遠得個講字

我都係
之前未去日本之前日日話要學好日文
去到識多d人
又話要搵個架妹女朋友
過到黎真係得啖笑
依家可以做嘅真係只有努力讀書了
遲再諗其他野

過得日本讀書 你啲日文都應該唔差嘅
至於架妹女朋友就睇緣份啦
努力讀書先啦 做好基本嘢先

一齊加油啦
我一個人行仲慘
見到野自己講自己笑
搵間cafe坐下囉
時間好快過

早少少去搏下,有機會得

佢講到明12點check in
我早一個去睇下點

做過酒店,有可能已經執好少少

即係搵intern 唔同公司嘅placement?

類似intern啦 不過係嗰間公司做1年

好彩我個course compulsory NHS placement 1000 hours

巴打讀咩course?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞