一人一個俾屋企人/另一半鼻鼾嘈醒事件

31 回覆
3 Like 1 Dislike
次次旅行同一間房都比屋企人嘈到瞓唔到

日頭行到攰做苦力幫佢地拎嘢,
夜晚返到酒店又冇撚得瞓真係好辛苦

book兩間房分開訓是常識吧

屋企又要慳又要去旅行呀嘛
又唔係親生 邊又咁好呀
我男朋友鼻鼾大到隔離房都聽到,
依家一齊住,晚晚都好想踢佢落床...
結果要上網買特別做嘅耳塞先可以瞓到
一般耳塞根本無用
同老豆老母隔離房
但兩間房中間有個窿通風
老豆一扯鼻鼾就聽得勁清楚
而家每晚都要開收音機
我寧願聽住收音機訓都唔想聽鼻鼾聲訓
次次旅行同一間房都比屋企人嘈到瞓唔到

日頭行到攰做苦力幫佢地拎嘢,
夜晚返到酒店又冇撚得瞓真係好辛苦

book兩間房分開訓是常識吧

屋企又要慳又要去旅行呀嘛
又唔係親生 邊又咁好呀

自己俾錢book另外一間房啦
為左安睡,自己俾多少少錢都要
一般耳塞根本無用

介紹吓得唔得
一般耳塞根本無用

介紹吓得唔得

https://www.flareaudio.com/collections/ear-protectors

我係用依個牌子嘅耳塞,比起其他普通嘅我覺得隔到聲多好多,我係一個本身有對聲音好敏感嘅人,去camp/旅行同人同房,人地一郁我就好容易醒 再加上後黎讀書好大壓力,長期瞓唔到,所以好明白瞓唔到嘅幸苦!我用flare audio係隔到大部分聲(仲會聽到小小),但唔好處係長期帶又帶得唔好個晚耳仔會好辛苦聲,因為佢中間有一條鐵。有時候瞓瞓下會發現佢甩咗出嚟之後第日又要搵,而且佢價錢又平呀...所以我諗大家可以上網睇吓啲評價之後自己再衡量

而如果身邊嘅人鼻鼾好大聲,可以試下用下減細鼻鼾產品,但唔一定每個人都work
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞