環保撚已經走塑入魔 麥樂雞醬新進展?

320 回覆
1656 Like 18 Dislike
地球之友 綠色和平 管理層 員工上上下下 打落十八層地獄 不得善終 死全家 呢世俾塑膠山壓住
多謝環保撚 戒左m 記同大家樂, 食良心吉野家
與其話好處 不如話係必須/無可避免
反而無咗啲便利發明就會令生活退步

但我一直唔明
唔用某 d 野會令大家生活差好多?
唔係叫你戒車戒
用少 d 膠有幾退步?

環保好多時唔係一樣有經濟效益既活動
環保係有cost 一般用少一樣野就要搵呢外一樣更貴既野代替
呢個正係咁多年以黎走塑最大既難題
有d企業為左business ethics 每隔一段時間都會搞少少環保
不過佢地係諗點樣搞可以將環保個cost壓到最低而唔係諗點樣可以最環保
難得民間環保組織有人提出走飲管呢樣接近冇cost既方案又肯收貨
邊有唔做既道理? 做左就完成左短暫目標 一段時間都可以唔駛再搞
又有環保豬可以做擋箭牌 對公司影響唔大 仲正過雪中送炭

今次麥記咁順攤係因為佢地冇得輸而唔係你地班環保豬做到野
走醬包裝? 未走飲管前就有得諗
依家人地完成左最低要求就真係彩你都有味
你地又未多人到罷食麥記可以影響到佢生意
短視到加零一 又得失埋一般

無人提紙包飲品d 飲管
你知唔知喺香港生活有幾撚咁困難
幾撚咁辛苦啊?
大佬啊 我淨係想做完一日狗正正常常食個M記姐
你班環保撚係咪想迫撚死我呀
唔食咪唔使走囉
用明火煮食己經無得環保
唔呵屎,唔用電,火,紙,屁唔準放
咁能多野你覺得有無人做到?
勁晒氣
唔食咪唔使走囉

冇錯!
至從佢走塑之後
我一餐都未食過佢
遠離junk food
yes!!
應該學ikea熱狗醬咁
比我任吱
幾撚咁辛苦啊?

呢個真
利申:我屋企人恃住自己賺到啲臭錢,就响多方面壓迫我!
幾撚咁辛苦啊?

環保撚宜家稍為有返啲餐廳團體支持就有恃無恐
完全唔識為人著想 又離地又自己多重標準
呢啲偽善遲早比民怨屌死
幾撚咁辛苦啊?

環保撚宜家稍為有返啲餐廳團體支持就有恃無恐
完全唔識為人著想 又離地又自己多重標準
呢啲偽善遲早比民怨屌死

如果民怨屌得死人 港共政府一早就收咗皮
唔通香港人會有本事咁團結一齊杯葛走塑撚咩
班環保撚死撚晒去先係最環保
等睇環保撚幾時嘈醫管局
其實有無人可以 share 下唔環保既好處?
想學下野

好人好姐點會搞環保? 地球快d死就有得洗牌上位
其實佢地唔用膠要花好多精神同唔順手,咁佢地d 情緒好差,平時打工都好抑壓,想飲啖氣水gur 下都唔順心意會即刻好燥,呢d 係佢地既開心來源,食完個餐瞓個覺又要由朝做到慢,都咪話唔慘,俾佢地係m 記搵返d 自尊話下事都要既
唔食咪唔使走囉

冇錯!
至從佢走塑之後
我一餐都未食過佢
遠離junk food
yes!!

唔知兒登仔乜鳩思維死都要食垃圾
我係唔反對既,如果你嚿海藻整到個兜比人點醬既話
自從環保撚要求25.5度之後,我就從此不再支持環保撚

本身英治時期廣告仲係 22 度
其實有無人可以 share 下唔環保既好處?
想學下野

與其話好處 不如話係必須/無可避免
反而無咗啲便利發明就會令生活退步

但我一直唔明
唔用某 d 野會令大家生活差好多?
唔係叫你戒車戒
用少 d 膠有幾退步?

你都on撚9既,飲管係餐具之一,你有愛心要環保你唔用可以,但你唔好阻止人用

無替代品出來前,用餐具係好合理,憑咩要阻止人正常用飲具,係都要逼人凍飲同d冰碰冰,同d冰打車輪!!!!

仆街啦,你班含家剷
自從環保撚要求25.5度之後,我就從此不再支持環保撚

本身英治時期廣告仲係 22 度

開唔夠凍 25度最易滋生細菌疾病
22先係王道
今朝終於體驗左M記個撚樣經理係幾摟屌
好聲好氣問你有冇飲管 你唔比都算
但態度差撚到好似殺左你全家咁

而家有d鋪真係咁大支話唔比就唔比?
除左屌佢老母同倒杯可樂係佢台面 仲可以點玩

掟去佢出餐 d 食物度,等佢掉晒佢再整過
強烈建議環保撚啲野食全部搾汁,用佢哋啲食物環保袋一袋過走飲管,佢地仲洗少幾個盒添

其實生意額應該暴跌咗,而家 1 月 d 19 優惠都唔使排隊,唔使搵位都有位坐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞