[1月新番] 約定的夢幻島 集中討論區

357 回覆
32 Like 11 Dislike
見有人推介開左黎睇
第一話太衝擊性

追緊漫畫
套野世界觀真心唔錯
係咪走晒去睇漫畫
今集冇人討論嘅
漫畫同動畫最新一集我都未有時間睇
官網冇英肉睇
動畫黨,點解雷係25仔
我覺得咁多個細路
雷做25機會最大
一開始佢都係想3條友走 覺得咁多人一齊走實死 還死掂死 不如自己走

可能一開始講位置已經FAKE埋佢

利伸 動畫黨腦補9UP
佢覺得做25生存機會大過一齊著草
利申 都係動畫黨
雷可能心諗 兩個都on9要全部走 有幾個仲係bb添 都係做25自保好過
比著你地係滿分三人組
你地會唔會救埋其他細路
救就多勁多個包袱綁手綁腳
唔救佢地就要等死
但個個都係同自己一齊長大有咁好感情
好撚爆
我的話同艾瑪個最終決定差唔多,都係帶啲大個仔、有自理能力既走。

但我個原因唔係好似艾瑪咁左膠,而係逃跑嗰陣多啲人做炮灰比人捉,分散走有利我著草。而且班友能力上都唔差,有機會幫得上忙。只要扮到成個左膠咁冠冕堂皇,又可以拎光環等班友服我指揮。真係何樂而不為。

反而自私走有機會得罪人比人報串,人手又唔夠多。三個一齊走,無班肉盾炮灰頂住啲鬼其實都幾危險。
同連登仔講感情屋企人都冇情講
對佢哋黎就算講死幾多人只要自己冇事其他人都只係數字
死到臨頭邊理得咁多 下次出貨仲要係出我
你係高手都唔想帶豬隊友啦下話
帶兩三個都算 屌你帶成班人 大遷徙咩
越危險嘅野越少人知好
呢個唔係見唔見死不救嘅問題
係效率同風險上面嘅衡量
不過你要大愛唔係問題 最緊要做得到
如果有得一齊HAPPY ENDING 何樂而不為先?
重點係d人會話emma係左膠
而人地真係做到
其實你呢種為求自己利益製造光環利用群眾力量先係左膠常用嘅手段
你諗下香港嘅情況係咪咁
有能力嘅人就係咁任性 吹咩
最怕係冇能力又要貪心 自鳴得意
然後失敗 連自己都崩潰埋
浪費我時間去睇佢自虐再擺出一副等人安慰要人氹嘅嘴臉
呢d先係最乞人憎
正確黎講呢種係唔適合做決定嘅性格
呢種性格嘅人就算決定自己走走得甩到最後都會怪責自己點解當初自私走唔帶埋/怪自己冇能力帶其他人走
然後自己崩潰

故仔當然可以寫到個個都好完美做野可以好決斷
但現實好多時都係被逼做自己可能會後悔嘅決定
因為我地未睇漫畫
咪劇透
終於一口氣睇晒漫畫
睇哂漫畫了
Lm
又要買起漫畫版權, 想比錢去睇又話地區版權睇唔到 垃圾apps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞