聲優愛好[41]從月球來的變態 赤羽根健治

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
UST
「我從14年就開始關注佐倉與村川的交集,之後也不止一次在視頻里夾帶關於她倆的私貨,你可以說我是百合腦,我認聲優CP還只認這對。前兩周佐倉說了聖誕節要和新幹線那伙人過,大西自己都懂這裡面的意思,也還是千方百計想把佐倉拉到自己這邊。就按照我這個立場,對於一個從當年一出現就一直單方面對佐倉發起強烈攻勢的大西,我自然是笑不出聲,雖然沒有眼淚吞肚裡。我喊聲舔狗,是有人反感,也肯定有人贊同。我個人是很欣賞大西的演技和能力,但她的諸多舉動我是沒法當作看不到,別說那都是節目效果,投石台開播前她就已經是這樣了。」

以為5ch先有依d痴根
邊個?
當自己邊位 有冇咁睇得高自己呀
who?
好on9
唔叫佢本人好話唔叫佢
叫完,d推話做乜叫我佢
黑新聞
永世巴你都算好人,前一段就串過馬撚,後一段講熊嘅直接套返落大西都得,你淨係抽中間呢段出嚟
睇完始末
其實強國的某部份ACG愛好者是頗扭曲的
將百合營業當真的一堆,死活說人百合的一堆,黐線佬又一大堆(大王廚佐倉已經不是最恐怖的),還有今次舉事來吵的那些人也不見得很理性
第一段我只係玩梗
第二段我係唔鐘意佢呀

人格分裂咁
乜嘢"唔鐘意咪右上角走囉"
啲人仲未明當佢up得條片上去起佢就係editor,影響力會波及到其他人,所有up都應該要為自己做嘅片嘅content負責。
知嘅當然可以唔爽自己走,但唔知嘅會畀佢啲錯誤嘅信息誤導,影響佢哋對個聲優嘅印象。
有番咁上下宅齡的都應該知呢d mashup片係玩梗多,所以嘈的多數都係宅齡比較短/極端粉
不過都是那句,要說的話比大王仲痴線的up大有人在
講得最多那班反而先係最自重的一群唔會四圍講
神響強國比某d人黑應該係好多新宅四圍亂刷彈幕、同埋百合腦太過嚴重所致
有條友公眾打鳩你,再同你講唔鐘意你走囉

乜道理
工口漫個event有生放送
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞