【又一個離巢】多圖 大台出道轉眼十六年 34歲沈卓盈回復自由身

99 回覆
411 Like 9 Dislike
但係唔後生啦 臉都乾

回想首天返電視台開工,沈大師笑說爸爸給她一張金牛「壓袋」:「當時我見到一千蚊覺得好多錢,因為做學生,每星期嘅零用包搭車、早午餐同買文具,每個禮拜都只係二百蚊。我好感動,就拎住呢張金牛去返工,我同自己講唔可以亂咁使錢,因為屋企人賺錢好辛苦。」

沈大師自豪用父親給予的一千元起家,她說:「當年都冇諗過要將呢一千蚊點樣變好多錢,只係諗要好好善用。我呢樣嘢要讚一讚自己,爸爸喺我出道畀過一千蚊我,自此我冇問家人拎過錢,對我嚟講,唔係要屋企人畀好多嘢我,反而係我可以畀到乜嘢屋企人。」她表示由第一個月出糧開始,就開始將人工分一半做家用。

https://hk.entertainment.appledaily.com/entertainment/daily/article/20190110/20587505

窮西
恨錢雞
羨慕王貽興 有得同沈大篇同Suki 做咁耐拍擋
百j不厭

當年j到噴精
見過真人好正
老江湖
冇戴BRA
有波有腳樣唔差 點解會無人埋單
後生唔識以為好大
而家識睇, 托出來的
頂盡B
好睇, 但訓係度就乜都無了🤷🏻‍♂️
有戴bra架肯定

真係好撚正
把聲都唔得
依家已經比人搞到鬆哂
奶垂了
豪門就無乜可能喇,人地點會唔知你啲嘢吖
不過揾個男人埋單就唔難嘅
雞味濃
一定嗌得好撚大聲
沈震盈終於唔上無線?
佢同佢個好姊妹徐淑敏都係青衣公屋出身,suki一早上咗岸,佢成日痴埋啲有錢佬度,一比人飛就要死返去青衣度住
佢唔算乾喎
之前睇平安谷佢啲皮膚都好靚,條友唔使捱剩係靠痴男人梗係keep得好
係,好核突,個下爬分叉嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞