新手買股票,一通定致富?

45 回覆
2 Like 1 Dislike
總結:

要平唔要命 , 排名分先後

8 證券 > 一通 > 永豐金融 > 富途 >>>>>> 耀才, 致富

穩重成熟有上進心, 港女至愛

耀才 > 致富 >>>>>>> 富途, 永豐 > 一通 , 8 證券

師兄好pro
總結:

要平唔要命 , 排名分先後

8 證券 > 一通 > 永豐金融 > 富途 >>>>>> 耀才, 致富

穩重成熟有上進心, 港女至愛

耀才 > 致富 >>>>>>> 富途, 永豐 > 一通 , 8 證券

其實老散最好用返出名老散行,致x, x才

落盤可以唔入錢,賭住白頭片先,call margin 真係搵到你為止

電話落又得,app 又得,電腦又有

其他唔收傭既你諗下邊到搵你錢?真係開善堂咩

得致富同耀才可以賭白頭片?

永豐同一通得唔得?
致富
主要優點:
1) 我上邊講左, 係入錢最最最方便, 用 PPS 即時入賬
2) 職員 , 同 個系統都好清楚, 日日trade 完都有日結單, 月有月結單
3) 網上抽新股 , 免手續費

主要缺點:
1) 以散戶證券行嚟講, 真係唔夠主要對手平, 我就咁諗都起碼輸畀其他四間證券; 但一定平過銀行 同埋 其他炒鬼證券行囉
2) app 買賣證券介面麻麻地 (無得落止蝕盤, 要desktop 版先有)

一通
主要優點:
1) 市場上最平既證券交易費用
2) 其他 .... 有用過既自己補充

主要缺點:
1) 小心 error ....
2) 靠收孖展息生存 ... 小心 ....
3) 其他 .... 有用過既自己補充

8 證券
主要優點:
1) 上年高登最愛

主要缺點:
1) 上年高登最愛, 小心高燈

耀才
主要優點:
1) 早三四年受郭思治影響, 深受師奶阿叔喜愛, 超越致富成為散戶首選
2) 交易費用貼住致富嚟打 , 平過致富少少
3) 系統好似幾好, 無乜負面野
4) 好似有新股交易場 ?
5) 上市公司, 財力強勁

主要缺點:
1) 郭思治即將離開耀才 .... 聽聞係去另一間散戶行
2) 抽新股好似收手續費

富途
主要優點:
1) 收費, 平過耀才 致富
2) 個主網 同 送畀你用既系統 超哂班

主要缺點:
1) 用佢, 就要先宣誓效忠中蝗人民共狗國
2) 只有騙徒是真的

XXXX
仲有一間 , 唔話你知

以上只係講緊 trade 港股證券,
如果係想 trade 美股 / 期指 / 期權
就可能會有差異

除左致富, 其他證券行可唔可以即時入賬?

致富貴左d , 如果本唔大。

而家用緊銀行 冇app又貴
致富應該都平過銀行?

平過啊,你一次買幾大?

短炒通常細細地買幾手, 交易金額2xk
同埋主要想即時入賬, 係咪得致富做到?

致富貴左d , 如果本唔大。

致富應該都平過銀行?

平過啊,你一次買幾大?

一通都得啦

講真我建議你不如自己逐間睇自己做下功課
怕閪咩 用過咁多間 牛牛算做得最好
但佢分單計佣 分左成交隨時貴過致富耀才
不過而家唔知仲有冇永久免佣優惠
8 一通平 你唔放多過15 萬都屌得過啦
一通聽聞賺唔少 執既機會細啦
8 就唔知啦
致富
主要優點:
1) 我上邊講左, 係入錢最最最方便, 用 PPS 即時入賬
2) 職員 , 同 個系統都好清楚, 日日trade 完都有日結單, 月有月結單
3) 網上抽新股 , 免手續費

主要缺點:
1) 以散戶證券行嚟講, 真係唔夠主要對手平, 我就咁諗都起碼輸畀其他四間證券; 但一定平過銀行 同埋 其他炒鬼證券行囉
2) app 買賣證券介面麻麻地 (無得落止蝕盤, 要desktop 版先有)

一通
主要優點:
1) 市場上最平既證券交易費用
2) 其他 .... 有用過既自己補充

主要缺點:
1) 小心 error ....
2) 靠收孖展息生存 ... 小心 ....

8 證券
主要優點:
1) 上年高登最愛

主要缺點:
1) 上年高登最愛, 小心高燈

耀才
主要優點:
1) 早三四年受郭思治影響, 深受師奶阿叔喜愛, 超越致富成為散戶首選
2) 交易費用貼住致富嚟打 , 平過致富少少
3) 系統好似幾好, 無乜負面野
4) 好似有新股交易場 ?
5) 上市公司, 財力強勁

主要缺點:
1) 郭思治即將離開耀才 .... 聽聞係去另一間散戶行
2) 抽新股好似收手續費

富途
主要優點:
1) 收費, 平過耀才 致富
2) 個主網 同 送畀你用既系統 超哂班

主要缺點:
1) 用佢, 就要先宣誓效忠中蝗人民共狗國
2) 只有騙徒是真的

XXXX
仲有一間 , 唔話你知

以上只係講緊 trade 港股證券,
如果係想 trade 美股 / 期指 / 期權
就可能會有差異

除左致富, 其他證券行可唔可以即時入賬?

致富 一通 耀才都可以用pps 入錢
其他就要銀行轉賬

致富應該都平過銀行?

平過啊,你一次買幾大?

20000 用一通把啦 不過你唔洗諗手機版用到
如果你主要用網頁版trade 就用一通
致富手續費唔平 你20k本細唔洗用佢住都得
耀才好似仲有轉戶優惠 你睇下仲有冇
有既話其實你可以去開過一通trade 次拎單去耀才開

平過啊,你一次買幾大?

20000 用一通把啦 不過你唔洗諗手機版用到
如果你主要用網頁版trade 就用一通
致富手續費唔平 你20k本細唔洗用佢住都得
耀才好似仲有轉戶優惠 你睇下仲有冇
有既話其實你可以去開過一通trade 次拎單去耀才開

我一直用開銀行
不過一通用唔到手機版真係
都係撐8 仔 8 Securities, $0佣港股美股+交收費無提高兼合單一定平過哂耀才chief一通富途,而系統穩定過一通多多聲,可惜無乜人識欣賞
致富揮手
用左咁耐真係冇咩問題
致富有4 張單合一張
致富有4 張單合一張

咁正

點樣合
致富有4 張單合一張

咁正

點樣合

係咪限時幾日內要做齊4單買賣先得
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞