我老母成日罵我男朋友係公屋仔

351 回覆
636 Like 36 Dislike
其實我同男朋友拍拖已經好幾年,但由我老母知我男朋友係住公屋,就好反對我同佢拍拖,成日一唔滿意就拎我男朋友岀嚟講,俾說話我聽,話佢窮、住公屋樓都冇,將來一定養唔起我。
自己能力有限,要識個有錢有樓既人係微乎其微,而且直到依一刻我都冇想過要分手,我都有同我男朋友規劃過未來。
所以想問大家,有咩方法可以令我老母接受我男朋友?
過來人認真答你
唔洗理你老母
第時搬咗出去佢都理唔到
兩個人相處開心最重要
認真po,非gay
你同你老母講
咁我去做雞痴d有錢仔好冇
睇下佢點應你
講事實都唔得
結婚你就一世
你的未來應該由你自己掌握
你男友住公屋係佢阿爸阿媽環境唔算好
唔係佢揀嘅
揀男人最緊要揀個有上進心嘅
華人社會太多痴撚線父母要控制子女嘅未來
唔撚使理佢
而家你老母做正印你做二奶?
講事實唔係唔得,但佢要我去搵個有錢有樓好男人,好老實講,人地有錢點會睇得上我,而且我生活圈子亦識唔到。
我覺得我媽叫我去識有錢人,先係非現實想法
你屋企家境好好
我同我老婆拍拖果陣都係公屋仔
佢就車都有一架,雖然日本車仔

一路走來
而家都ok la. 叫輕鬆供緊間 41 校網嘅屋
等老婆有瓦遮頭
做人嘅嘢話唔埋嘅
祝你同你男友好運
公屋如果有讀大學加做緊大公司/政府/HA咁都仲可以,
如果係公屋廢青,你第日一定後悔
呢d老母通常會話好 當個女係搵錢工具
唔係住公屋,但又係同普遍香港家庭一樣,普通低層打工仔
父母諗法係 寧願你喺寶馬上面喊 都唔喺單車上面笑 想你生活有保障 都叫做想你好 唔應該怪佢
不過揀另一半嘅人係你 你自己中意唔後悔就得
供完,但層樓唔係留比我,所以我媽就話擔心我男友養唔掂我
條仔bg可以講多d ?
同你老母講你男友份工唔錯,佢係個潛力股
掉轉諗
聽老母話喺寶馬上喊嘅話,一樣,唔後悔就得
所以我就想問大家有冇方法讓我媽接受佢,同埋講真,我何德何能識到私樓仔,我媽真係好癲
其實你自己啲字都反映咗你係清楚自己無條件先唔飛你條仔

你不如放過條仔,去轉韓國返嚟釣金龜啦,你同老母又開心,條仔唔使被你騎牛搵馬浪費時間金錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞