事業感情兩失意 20歲青年墮樓亡

126 回覆
288 Like 14 Dislike
手機手錶留天台 20歲青年墮樓亡

旺角亞皆老街36至38號龍飛大廈,凌晨4時許,一名青年從大廈高處墮下,重傷倒地昏迷不醒。湊巧有衝鋒車巡經,警員立刻通報上鋒,召救護車到場將事主送院,惜搶救後終告不治,地面留下死者波鞋。

警員在大廈11樓天台,發現相信屬於死者留下物品,包括有手機、充電器、手錶及啤酒罐,沒有撿獲遺書,初步沒有可疑,死因有待驗屍後確定。

死者父親稱,兒子在電力公司做學徒,最近工作及感情也不如意,但他沉默寡言「收收埋埋」,究竟為何輕生也未能確定。
呢D學徒都入去做

讀唔到書,入去一係恰人,一係俾人恰
有d人仲堅持個社會無問題
過多一日就過年
但係都決定唔過年即刻死
你話有幾灰
雙重打擊
對無希望既人
新一年只係另一個痛苦開始
老一代覺得人好似畜牲咁有得食就夠
唔會理解人o係精神方面既需要
其實好多仔女有心事都唔會同父母講, 起碼一半以上
因為講左等於冇講
甚至仲衰
事實係咁, 佢地以為現今社會生活仲好似以前咁簡單
餓唔死就得, 隨住人類知識/科技愈黎愈多, 所有野已經唔係以前咁
唔涯得
想當年你老豆老母
行行出狀元

依家潮流興自殺?日日都有一單!

好學唔學走去學自殺,似咩樣?

乜野叫工作感情問題?大把人慘過你啦!
工作感情雙重打擊再飲埋酒真係好易做錯決定

之前有個朋友又係失戀日日飲有一日自殺左,
所以各位如果有朋友又係唔開心要飲酒最好陪佢去飲,
免得佢因爲唔清醒整死左自己都唔知咩事。
中電學徒幾好喎
有12000 左右
有補水

20歲仔咁就諗唔開
R l P

辛苦幾年讀H D
升做sir 仔都18000-1900

依個真
呢D 時間有兄弟同佢吹下水差好遠
又諗起維港圖
而家跳樓駛唔駛好似公屋咁排隊申請
計埋分先死得呀撚樣
完全唔明呢種鬥慘大會係咩邏輯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞