TOMICA 討論區10

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
其實我就係奇怪,見d普通車既價同個批發價直頭一樣咁濟,有好多仲平過批發,
所以我先上黎問下各位巴打,
究竟個車仔市場係咪真係咁難捱
如果淨係做普通款我覺得真係好難會有得賺,賺到錢嘅應該係冇行版嘅日本特別款,就算唔係炒款都比日本賣價起碼mark高50%
而家啲款出到爛,多貨到冇人要,連初回都要蟹住走
上年先有架法拉利頂下,炒得起因爲冇行貨

你拎行貨真係等死咋喎

炒得起有價有市只因產量少,或者難入手,當你成街都係貨,搵鬼要
原來child登有同好
呢一年玩番tomica, 不過見私家車肉酸無興趣, 轉儲貨車, 後尾再覺得車頭好hea

後尾發現巴士做得幾好, 唔同車款都真係會有唔同, d拉花又ok, 而且又好多唔洗貼紙

我後追都洗唔少錢。 而家又開始儲埋米奇款個部
可以肯定嘅係 香港代理係仆街黎
見你鋪頭仔一定恰你 你以為真係有得指明要到邊幾隻款多啲? 佢唔叫你食佢啲死貨都偷笑

你見香港代理成日逼人買滿幾百送架白牛就知香港版常品個巿好極有限

特注情況都差不多 就算班日本團購乜乜限定版 一樣係攬炒價 但求要贏到對家
咁又唔止咁少嘅,國旗車間間都賣到過百啦,明明d新款係日本都炒唔起
而家果幾大龍頭代購/玩具舖返日本水貨幾乎同港行同價甚至平少少($26-$30一架零售),近乎白做價都鬥搶客搶market share,一般細舖仔同萬信呢間閪代理拎貨($24一架批發)仲有幾多水位有數得計。

以前賣tomica嘅地方真係周圍都有,我去屋邨場買同我去太源街買價錢頂多爭$2上落。如果同萬信拎又要按金又要食死貨被人當契弟咁舞倒不如見到車款啱心水先出街舖拎平貨黎喺自己舖度賣。
留名
想問下jazz有冇出黑色
有冇師兄有入手部黑色lfa?
近排新出d 特注全部都係貼紙車,追舊款算
想問下112 Wrx sti藍色
係咪炒款?

尋日廣華街啲車仔鋪開我200蚊
平時log on又無晒貨

我真係買左架sti
想儲返架tomica擺係車頭
下原來已經過咗24...傻的嗎
廣華街博物館
佢D車仔寫有現貨,但我俾左錢成三日都好似無回音咁

會唔會中伏
我試過買過一次,還可以,不過其實要用順豐快遞都幾煩
去朗豪80M/log on睇應該仲有,比盡$39.9
買普通款應該唔會中伏,炒款就唔敢講,我見過有人話係黑店,但我自己買過紅白盒同tiny就冇事
好撚伏
好彩知道呢啲車仔應該係幾十蚊既事
所以無買上黎問下係咪炒款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞