劉德華取消演唱會抗黃牛

179 回覆
1555 Like 9 Dislike
冇買黃牛飛既人又點會有黃牛黨
今次蝕死班買家就啱架啦
最佳聖誕禮物
屌4800買左30號個場
依家入市同填海劉對賭一鋪啦
極限牛熊
老實講買唔到原價就唔睇, 黃牛自己睇飽去
三日夠剪緝之前演唱會的歌再用嚟「咪」嘴,即係好番哂
最後4日飛實炒到好貴
這陷阱這陷阱偏我遇上
去到呢刻黃牛都錢已袋㗎啦,蝕係蝕班買家姐
但其實係買黃牛D人慘喳喎?黃牛照退錢, 係賺少左 , 令唔到佢地蝕,唔夠爽
演唱會腰斬後,已有至少3名疑似黃牛黨的男子已於紅館外守候,不斷向離場歌迷回收門票。記者上前詢問其中一名疑似黃牛黨,對方聲稱,因自己買不到門票,所以前來收票作為紀念。有知情人士透露,個唱雖暫時取消,不過主辦單位若補開一場,黃牛黨則可以以舊票換新票,繼而可重新炒賣門票。
尾場價格正在上漲!
升到$108888
華哥會唔會cut尾場?
政府忠告:黃牛涉及風險,購買前請謹慎
買嗰班死啫
黃牛黨完全唔受影響
今次fat fat 喇
拉最下黎托咩
最貴果張set到999,999都得嫁啦
(但睇完最平飛都要6千幾,仲要賭佢唔cut,都on99)
set 價鍾意幾多都得
開個 ACC 上去擺 900 萬都得架
港聞

近萬元購黃牛票 內地歌迷不介意損失
11小時前 Share to Facebook
【Now新聞台】藝人劉德華取消星期六和星期日兩晚演唱會,退票安排稍後公布。有內地歌迷用了近萬元購買一張「黃牛票」,但表示不介意損失金錢。消委會提醒,購買「黃牛票」要承擔風險,退票不會補償差額。

一批購買了星期六劉德華演唱會門票的內地歌迷,雖然知道個唱取消,但仍然來到紅館以示對偶像的支持。

他們來自廣東、四川、東北三省等不同地方,專誠來港欣賞演唱會,大部分都是購買「黃牛票」,大約一萬元一張。現在個唱取消,很可能只獲退回原本票價980元。

他們希望偶像能出來見他們一面,或者找日子另辦個唱。

紅館工作人員指,有歌迷認為網上的消息是謠言,親身來證實才相信個唱取消了。

藝人劉德華因喉嚨發炎,星期五晚腰斬個唱,並取消星期六和星期日兩天的演唱會,稍後公布後續和退票安排。至於12月31號至明年1月3號的個唱,暫時未有特別安排公布。

消委會暫未收到有關黃牛票的投訴,總幹事黃鳳嫺指,消費者購買黃牛票要自行承擔風險,主辦機構不會補償當中的差額。

黃鳳嫺又呼籲消費者要理性想一想,是否值得付出這麼多倍價錢購買黃牛票。

得香港人先會叫黃牛回水
賣黃牛的仲可取回原價,對炒家冇影響
其實買左黃牛飛,如果有賣家資料,咁可以點
對付買黃牛嘅人
google 下
唔想幫佢地promote
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞