[勇湖大戰加明星賽投票開開始] NBA 2018-19 regular season討論區 (44)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
bender cannan 河神 廢蛇
快攻果d上籃兩個都空哂咪傳,試下唔係空哂都傳,比三巨頭屌撚死
試下刷一個助攻果陣叫人地shoot shoot shoot,pp34 斬開rr9 18碌

籃板kg 呢d老波骨先唔會好似adams咁讓籃板
Lowry Walker Leonard Antetokounmpo Embiid

Harden Harris Doncic Millsap Jokic
KG,TD 佢地的確好少會讓籃板
亦唔應該讓
波永遠快過人
睇落 Westbrook 自己搶推進快咗
但要考慮埋佢特登自己跑返轉頭搶板再起動
KG, TD 睇到有快攻機會直接傳一定快啲
更唔洗講 Love 呢啲直情係 Quarterback
而且明明自己最有機會搶板仲讓
等於俾機會人偷雞
West:
Doncic, D rose, lebron, jokic, lamarcus
East:
Kawhi, Giannis, tatum, Jabari, Irving
一個人籃底box out,一個去執,即係要兩個人係籃底。點會打得快。

唔好話point guard執板推進攻會快,內線一拿板,4條友跑快攻,點都好過得3條友跑。

magic johnson都話過,人跑點都唔夠波快。
Steve nash 05-07 史上最快既七秒進攻,快打旋風,都唔洗咁執板

point guard執板會快攻最快?邊有可能
直接傳一黎對隊友走位同接波要求唔低
二黎要搶籃板個個一搶到直刻反應到再要傳到過去
你估容易?
俾PG搶至少有三個選擇
自己上籃
急停三分
拉慢落陣地
比起要做到個一野長傳易好多啦
Lin Carter Doncic Dirk Griffin Curry Irving Jokic Lillard Lbj

有啲敬老vote
唔係話要做到 Love 咁
但隊波其他人搶到板唔識點傳返俾 PG...
再退一步仲有另一個真 PG ...
如果想打快但全部人唔識走位傳波
只靠 Westbrook 一個
咁掉返轉諗其實隊波仲係咪適合打快?

而且你講嗰3個 option
實際得2個
Westbrook 啲三分得啖笑
East補咗Leonard剷咗Dirk
搶完傳番快D定直接搶完推快D?
而且推快雷邊個夠佢快?
就算你話長傳
你會發現最傳得個個可能都係佢
至於雷啱唔啱打快呢個問題
個問題其實變左係雷個配置唔打壓迫快反可以打咩?
搶完傳返一定快啲 ga wor
你下下企係 Adams 隔離等波咁無嘢好講啦
你隊隊都係玩退防
搶完板隔離完全冇人會干預下
你咪啱囉
有冇吾皇最新消息
今季前諗住middleton入硬
不過打得麻麻
投咗
walker, dinwiddie, giannis, siakam, john collins
fox,buddy,tj warren,bridges,jokic
最鍾意underdog同improved player

聖誕都要打波
小學生要詐形
All star 正選
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞