788中國鐵塔fans club

1001 回覆
53 Like 7 Dislike
PE突破100倍
未買嫌貴既人就繼續等到1.6 1.7先買啦
下一隻騰訊
目標價2.5!!!
走啦屌你老母
過主啦
1.98係呢一浪之前嘅頂,嚴格嚟講得呢兩日係破頂
其他就真係大落後,今日嘅升幅就證明咗
收皮啦 收皮啦
DLLM 收聲啦
大家係咪有咩誤會?
行開啦你 唔好阻住得唔得
有錢齊齊賺
無誤會,你出番去就ok
PE成百咁高,唔敢入
D人止賺完
繼續上
睇黎2.3先會調整
應該見左DAY HIGH, 明天橫行格局 2.1 - 2.15
今日高位,明日低位
我哋聽日再爆過好唔好!?
匯豐發表研究報告,維持中國鐵塔(00788)“買入”投資評級,因為相信公司長遠而言會受益於數字化推進及5G商業化等發展,目標價由原來的2.09港元上調至2.11港元。報告指出,雖然中國正步入5G商業化的發展,但從中國電訊商2019財年的資本開支指引可見,用於4G的開支仍然龐大。而大部分營運商將今年的4G資本開支用於重組、擴容及推出LTE語音等方面,即主要是更換設備,而不是建設新的基站。因此,該行預期中國鐵塔今個財年新增的鐵塔數目將會按年減少約25%,又預期公司今年首季的收入將按年增長9%,2019財年收入將有8.8%增長。該行提到,5G頻譜分配在過去五個月是中國鐵塔的主要催化劑,為5G商業化及商業模式帶來更高可見度,將會繼續推動公司股價,這些潛在事件包括5G發牌、5G SA標準制定的進展快於預期及內地電訊商5G網絡發展計劃詳情公佈等,預期這些事件最有可能在今年下半年出現,預計中國鐵塔有強勁的資本負債表以實現未來增長,而其負債比率遠低於地區同業
長線持有,等待5G真正商用
聽日2.3
繼續上
上太快會回

慢慢上,橫行幾日,再慢慢上,再橫行,再慢慢上,其實先最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞