水行俠華納今次都幾撚觀眾

19 回覆
8 Like 15 Dislike
水行俠成套戲基本係前年華納拍果套神劍亞瑟王King Arthur: Legend of the Sword來
水行俠咪亞瑟王(都係貴族平民後裔)咪水行俠佢細佬就豬蘿把3叉就係把石中劍
兩套戲同一套劇本起承轉合劇情場口人物結構幾近乎一樣
果段水行俠意大利屋頂追殺戲同亞瑟王段入城技寨追殺一樣場口佈局
就算拎石中劍3叉魚同結局決戰佈局都近乎一樣(分別水行俠細佬無死)
上次神劍亞瑟王本身都話會拍3部曲,只後世界票房仆直所以取消左
華納本身都已經有神劍亞瑟王續集劇本係手,家下水行俠收得
睇來搬字過紙就已經可以拍水行俠2
點解話撚上次件貨票房仆直轉過包裝件貨又比觀眾食過
因為真係好睇
漁夫俠
DC打鬥一流
我諗從商業角度其實無問題 一件貨賣唔出賣得差從新包裝賣返賣到 有咩問題?
其實溫子仁真係好鬼材
如你睇過亞瑟王的話今次套水行俠搬字過紙其實都好過份
Mera=亞瑟王個Astrid Bergès-Frisbey女巫
另講場口除我講意大利追殺段外大部份場口近乎複制
(水行俠被捉係大庭審問兩套1q樣,就算結局場打鬥安排設計都近乎一Q樣
根本家下水行俠劃分鏡劇本圖都慳返,用返亞瑟王套就攪掂
咁copy & paste 套戲真係無問題咩
侏羅紀公園+異形+king Arthur + 刺客信條+game of throne +black panther+lord of ring炒埋一碟
不過係幾好睇既
睇完好想四圍同人講,今次無伏啦喂快d入去啦
聽講美國呢套比好低分
因為反派用黑人演員所以好多負評
source呢
爛蕃茄
水行俠6.1
黑豹8.2
咁樣叫source
果邊好多網友調侃話應該同黑人有關
政治唔正確嘛
「調侃」
多謝哂
話說Aquaman本身就係叫Arthur
唔知漫畫一開始係咪都參考左king Arthur
亞瑟王導演D風格唔係人人接受到
D劇情成日跳黎跳去
派綠帽比細佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞