召集所有畫畫既面孔(24)

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
呢張比較快,sketch 兩個鐘左右,畫下停下~

2個鍾咁快

快靚正🙏🙏🙏
似係軟件/檔案格式問題
正常輸出係for人地用芒睇唔係印刷的話,用翻srgb而且確保你srgb係正確就得

詳細情況要研究下先得

我試過用argb畫完,係第二個芒睇發現偏紅
最後先發現係繪圖板有偏色問題
校完色就解決了

Rich
似係軟件/檔案格式問題
正常輸出係for人地用芒睇唔係印刷的話,用翻srgb而且確保你srgb係正確就得

詳細情況要研究下先得

校完色就解決了

Rich

工具姐,技術同熱情先緊要
到你有既時候就發現用翻幾百一塊平平凡凡反而就手
草木皆兵
似係軟件/檔案格式問題

詳細情況要研究下先得

校完色就解決了

Rich

工具姐,技術同熱情先緊要
到你有既時候就發現用翻幾百一塊平平凡凡反而就手
草木皆兵不滯於物,草木竹石均可為劍。
水彩
揀srgb支援95%以上既芒畫就得
芒唔多唔少有偏色,學少少色彩管理就得
水彩

水彩

原來巴打做傳媒
電繪新手留名
水彩

原來巴打做傳媒

咁樣發發洩下都幾好玩
水彩

原來巴打做傳媒

水彩好呀 我都中意畫水彩😂
揀srgb支援95%以上既芒畫就得
芒唔多唔少有偏色,學少少色彩管理就得

無得㨂😂,我得一個mon
畫緊一幅,有排畫,睇畫睇到感覺自己色盲

睇下sharp edge, soft edge個concept
你依個都唔夠我進擊😂
你算好啦,五官都順眼,係輪廓可以分明,加多d細節,同塊面有d膠姐😂

岩岩上網睇左一陣,明佢講緊咩,但試起上黎好有難度
http://www.proko.com/basic-elements-shape-value-color-edge/

睇下sharp edge, soft edge個concept
你依個都唔夠我進擊😂
你算好啦,五官都順眼,係輪廓可以分明,加多d細節,同塊面有d膠姐😂

岩岩上網睇左一陣,明佢講緊咩,但試起上黎好有難度
http://www.proko.com/basic-elements-shape-value-color-edge/

嗚呀 你依個留言係第689個回覆,睇埋你username 😏
啱ga la,多睇佢片訓練
新加入留名名

琴日臨急臨忙趕俾個朋友嘅生日賀圖
新加入留名名

新加入留名名

有生日賀圖收 真開心
畫得幾好呀 有萌
不過陰影可以打得啱位d

新人留名

新人留名

本身睇你username仲以為我識你
但睇畫風就好似唔係我識果個啦😂😂
新加入留名名

有生日賀圖收 真開心
畫得幾好呀 有萌
不過陰影可以打得啱位d

係唔係膚色果d?😂
其實條裙都唔係好識應該點打
新加入留名名

有生日賀圖收 真開心
畫得幾好呀 有萌
不過陰影可以打得啱位d

係唔係膚色果d?😂

我估佢係請講緊隻手既陰影

不過陰影可以打得啱位d

係唔係膚色果d?😂

我估佢係講緊隻手既陰影
Iphone打字真係好煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞