★片!沙中線何文田站有火車駛經

47 回覆
18 Like 5 Dislike
直去尖東好過調頭,調頭嘥時間
成段片有好多班車㗎
係樓主唔知做乜加咗個 timestamp
佢張圖標示嗰個紅磡係新月台
即係出事嗰度
timestamp 開始第一㗎咪係假千九
佢想載客經 sidings
有幾神奇?~
可以去車場~
遲下坐坐下訓著左,去撚左屯門都幾麻煩
噚日睇入siding都RM緊
段片from youtube

not me
見唔見到 &t=105s
我諗飛站唔係唔得嘅,不過要使錢囉
signalling 就一定要改
限速唔知有冇得改到,有得行都算啦
但係如果何文田直去尖東,咁西鐵嗰邊一定要有返一部份車去返紅磡舊月台 (幾多先夠就要 study 下),即係點都要有啲車喺何文田或啓德調頭,唔可以全部行晒去尖東
真千九呀
講咩
你stabling siding本身都限速
同埋Dynamic Range呢
老貓住愛民
我點知佢個 siding 點起,我冇得睇啲圖則又唔知佢咩路
所以我咪話限速唔知有冇得改到囉,就算低速行到都好
不過都係 FF 下啫,港鐵自己 study 下先知係咪可行,街外人講使乜咁認真
噚日睇入siding都RM緊
我諗飛站唔係唔得嘅,不過要使錢囉
signalling 就一定要改
限速唔知有冇得改到,有得行都算啦
但係如果何文田直去尖東,咁西鐵嗰邊一定要有返一部份車去返紅磡舊月台 (幾多先夠就要 study 下),即係點都要有啲車喺何文田或啓德調頭,唔可以全部行晒去尖東
講咩
你stabling siding本身都限速
同埋Dynamic Range呢
我點知佢個 siding 點起,我冇得睇啲圖則又唔知佢咩路
所以我咪話限速唔知有冇得改到囉,就算低速行到都好
不過都係 FF 下啫,港鐵自己 study 下先知係咪可行,街外人講使乜咁認真

路政署網大把你睇
睇到你唔想睇都仲得
唔識搵
路政署嘅網上概略圖則,只限特定人士登入閱覽
(同鐵膠社交網絡差唔多)
https://www.hyd.gov.hk/tc/road_and_railway/railway_projects/scl/index.html

特定人士登入閱覽
咁點解我一個N展UG都搵到嘅
原來何文田之後有得調頭(from hkitalk)

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞